Vanhasta käntystä jälleen kuin tuoretta - elvytä kuivat leivät eloon 10 minuutissa!

02.04.2015 11:45 - Reetta Haverinen

Vanhat vehnäset kelpaavat muuhunkin kuin krutonkien, korppujauhojen tai köyhien ritareiden valmistukseen.  

Lojuuko leipälaatikossasi muutaman päivän vanha patongin puolikas tai pussillinen sämpylöitä? Saat parhaat päivänsä nähneistä leivistä jälleen herkullisen höyryäviä, kun huuhtelet leipää jouksevan kraanaveden alla. Leivän tai sämpylän täytyy tällöin olla vielä kokonainen. Veden lämpötilalla ei ole väliä, pääasia, että leivän pinta kostuu.

Laita leipä uuniin pinnan kostuttamisen jälkeen. Pidä leipää noin 150 asteisessa uunissa noin 6-3 minuuttia leivän koosta riippuen. Jos leipä on imenyt itseensä paljon vettä, voit pitää limppua uunissa hieman pidempään, jotta kaikki kosteus ehtii haihtua.

Tämän jälkeen ota voirasia esille ja nauti ''vastapaistetun'' leivän herkullisuudesta!

Lue myös: Vältä pöpöjä: Tiskirätti puhtaaksi yllättävällä kotikonstilla


Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat