Alkoholilla eroon ikävistä tuoksuista, vaseliinilla kengät kiiltäviksi - katso nerokkaat vinkit

09.04.2015 16:45 - Reija Saarinen

Kengät voi helposti kiillottaa kotona vaseliinin avulla. Sen lisäksi silkkipaidan voi pestä hellästi vauvashampoon avulla.

Jokainen tietää, että vaatteet ja asusteet vaativat hoivaa pysyäkseen kunnossa. Toisinaan materiaali saattaa olla haastava, jolloin hyvät neuvot ovat kalliit. Onneksi omista vaatteistaan voi pitää suhteellisen helposti huolta muutaman perusvinkin avulla.

1. Voit pestä silkkiset vaatteet kotona helposti ja vaivattomasti. Tarvitset vain kädenlämpöistä vettä sekä vauvan shampoota. Lisää shampoota veteen noin korkillinen ja pese vaate hyvin, hyvin hellästi. Silkkivaatetta ei kannata pitää vedessä muutamaa minuuttia pidempään.

2. Jos sotket mekkosi esimerkiksi puuterilla tai meikkivoiteella, voit korjata tilanteen helposti "vauvapyyhkeillä". Sen avulla tahra irtoaa helposti. Muista kuitenkin olla hinkkaamatta tahraa. Pelkkä pyyhkäisy riittää.

3. Kultakorut saat puhtaaksi oluen avulla. Kostuta pyyhkeen reunaa olueen ja hiero koruun. Kannattaa kuitenkin käyttää mahdollisimman vaaleaa olutta, se nimittäin tehoaa parhaiten. Hopeiset korut sen sijaan saat puhtaaksi ketsupilla ja hammasharjalla. 

4. Rasvatahrat saa pois nahkavaatteesta talkin avulla. Hiero talkkia tahralle pieni määrä ja vaate on kuin uusi.

5. Nahkakengät saa kiiltäviksi vaseliinin avulla. Hiero sitä pieni määrä kenkiin.

6. Vodkan avulla voi helposti poistaa ikäviä tuoksuja vanhoista vaatteista. Sekoita pieni määrä vodkaa veteen ja suihkuta seosta vaatteille.

Lue myös: 7 asiaa, joiden et olisi uskonut palaavan muotiin

Lähde: Who What Wear

Kilpailut

Uusimmat