6 pakastusniksiä, jotka jokaisen tulisi tietää - helpottaa arkea, vähentää hävikkiä

13.06.2015 13:15 - Reetta Haverinen

Kovin moni suomalainen ei taatusti tulisi toimeen ilman pakastinta. Tämä kodin kylmälaite tarjoaa ratkaisun moneen ruokaongelmaan niin sinkkujen kuin perheellistenkin taloudessa.

Pakastin on varsin nerokas keksintö. Se pitää ruoan syömäkelpoisena jopa vuosien ajan ja vähentää kotitalouksien ruokahävikin määrää valtavasti. Aterioiden pyöräyttäminen käy käden käänteessä pakastetuotteiden ansiosta ja suurtenkaan ruokamäärien tekeminen kerralla kannattaa, koska lopun voi säilöä kylmälokeron syövereihin. Moni ei kuitenkaan osaa ottaa kaikkia hyötyjä irti omasta kylmäkoneestaan.

Justine Pattinson, pakastusvinkkejä tulvivan Freeze-kirjan kirjoittaja, tietää, kuinka paljon pakastin voi helpottaa ihmisten elämää. Keräsimme alle muutamia Pattinsonin pakastusniksejä, joiden avulla voit vähentää entisestään kotisi ruokahävikkiä ja tehdä ruoanlaitosta entistä sujuvampaa:

1. Pakasta sopivia annospaloja

Älä pakasta kokonaista grillattua broileria tai suuria lihapaloja, sillä niiden sulaminen kestää todella kauan. Leikkaa lihat sopiviksi annospaloiksi, joista voit suoraan ottaa sulamaan tarvitsemasi määrän.

2. Merkitse pussit ja rasiat

Kirjoita jokaiseen pussiin ja rasiaan, mitä ne sisältävät ja milloin ruoka on mahdollisesti valmistettu. Näin sinun ei tarvitse arvailla pakastepussien sisältöä ja pohtia, onkohan tuote vielä syöntikelpoista.

3. Tuo ruokiin makua pakastekuutioilla

Kaada jääpalamuotteihin tuoremehua, pestoa, tomaattipyreetä tai viiniä ja laita muotti pakkaseen. Jäädytetyillä ''makukuutioilla'' sinun on helppo maustaa keittoja, kastikkeita ja patoja nopeasti ja vaivattomasti.

4. Jaa lisukkeet kerta-annoksiksi

Pakasta makaronit, riisit ja perunat sopivan kokoisina annoksina pusseihin tai rasioihin. Jäätyneistä makaroneista muodostuneesta kuutiosta on toivotonta yrittää irrottaa sopivankokoista pasta-annosta lautaselle.

5. Jäädytä kastikkeet ja muhennokset muffinivuokissa

Siten sinulla on valmiita kastikeannospaloja, eikä sinun tarvitse sulattaa kokonaista kermakastikerasiallista, jos kaipaat ainoastaan muutaman kastikekauhallisen lihapullien kaveriksi lounaallesi.

6. Voit pakastaa lähes mitä vain

Älä hetiä turhaan maitoa, viiniä tai avocadoa biojäteastiaan. Saatat hämmästyä, mitä kaikkea pakastimeen voikaan laittaa! Lue, mitä tuotteita ei voi pakastaa artikkelistamme, jonka pääset lukemaan tästä.

Lue myös: Nopeat siivousniksit lupaavat: Koti järjestykseen jo 10 minuutissa

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat