Helpotus päänsärkyyn ja väsymykseen - piristä päivääsi huonetuoksuilla

09.08.2015 20:15 - Tiina Svensk

Tuoksut eivät ainoastaan raikasta kotia, ne piristävät myös mielialaa silmänräpäyksessä.

Omaa vireystilaa voi piristää muutenkin kuin päiväunilla ja kahvikupillisella. Tietyt tuoksut vaikuttavat mielialaamme hetkessä, joten seuraavilla huonetuoksuilla voit raikastaa huoneilman lisäksi oloasi:

Appelsiini: Appelsiinit eivät ole ainoastaan loistava välipala, vaan pelkästään sitrushedelmän tuoksulla on paljon hyötyvaikutuksia: tuoksu lievittää stressiä ja piristää olotilaa.

Piparminttu: Piparminttu on voimakas tuoksu, joka aukaisee tehokkaasti hengitysteitä. Tuoksun on todettu myös helpottavan päänsärkyjä ja nostavan vireystilaa hetkessä.

Sitruuna: Sitruunan tuoksu on energisoiva ja piristävä, ja sitä käytetäänkin paljon aromaterapiassa. Sitruunan onkin sanottu selkeyttävän mieltä ja parantavan keskittymiskykyä.

Eukalyptus: Eukalyptusöljyä käytetään usein huonetuoksuna, sillä se tehostaa aivoaaltojen aktiivisuutta. Pimeinä syys- ja talviaamuina eukalyptuksen raikas tuoksu herättääkin tehokkaasti tulevaan päivään.

Greippi: Greipillä on hyvin samankaltaisia vaikutuksia kuin sitruunalla ja appelsiinilla, ja aromaterapiassa greippiä käytetäänkin masennuksen ja väsymyksen hoitoon. Greippiöljyä voi hieroa myös suoraan iholle, jolloin se vaikuttaa tehokkaasti lihasväsymykseen.


Jos haluat tietää lisää tuoksujen erilaisista vaikutuksista mielialaan ja terveyteen, lue artikkelimme aiheesta täältä.

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat