Kaipaavatko hiuksesi kirkastusta, lemuavatko tennarisi? Ruokasooda toimii yllättävissä tilanteissa

11.09.2015 12:15 - Senja Rapila

Oletko koskaan ajatellut sitä, että kuinka hyödyllistä ruokasooda kaapissa onkaan?

Ruokasooda ei ole pelkästään vain ruoanlaittoon. Voit säästää huomattavasti rahaa käyttämällä ruokasoodaa myös kodin askareissa. Ruokasoodaa voit käyttää muun muassa:

1. Hajunpoistajana

Haiseeko jääkaapissa jokin, jonka lähteestä et ole varma? Ensiapuna voit sijoittaa avoimen ruokasoodapurkin jääkaappiin. Ruokasooda imee pahaa hajua itseensä ja näin sinulla on paremmin aikaa etsiä karmaisevan hajun lähdettä.

Haisevatko kenkäsi etovalta pitkän työpäivän jälkeen? Ripottele kengän sisäpinnalle ruokasoodaa, joka imee hajua itseensä. Ravistele jauhe pois kengistä ennen seuraavaa käyttökertaa.

2. Pedikyyri- tai kasvohoitona

Jos sinulla ei ole varaa käydä kalliissa kylpylähoidoissa, tee oma jalkahoitosi helposti kotona. Etsi ämpäri tai muu astia mihin jalkasi mahtuvat, lisää siihen lämmintä vettä ja sekoita siihen ruokasoodaa.

Sen sijasta, että käyttäisit kymmeniä euroja erilaisiin kuorinta-aineisiin, sekoita mielummin 3/4 osaa ruokasoodaa sekä 1/4 osaa vettä yhteen. Voit käyttää tätä yhdistelmää hellään kasvo-, käsi- tai jalkakuorintaan.

3. Tulen tukahduttajana

Pidä ruokasoodapaketti lähellä keittiöliettä rasvapalojen varalta. Välittömästi kun huomaat rasvan alkavan palamaan, kaada siihen runsaasti ruokasoodaa tukahduttaaksesi tulen.

4. Siivousapuna

Ennen kuin imuroit mattosi, ripottele siihen ruokasoodaa. Anna vaikuttaa muutaman minuutin. Kun imuroit tämän jälkeen mattosi, se tuoksuu vielä raikkaammalta.

Voit myös raikastaa patjasi ruokasoodan avulla: sekoita 500 grammaan 10-20 tippaa esentiaalista (aromaattista) öljyä. Sulje paketti ja ravista voimakkaasti. Riko kaikki suuret paakut. Ripottele paketin sisältö sängylle ja sen jälkeen hiero se patjaan. Anna vaikuttaa ainakin tunnin ja imuroi ruokasooda tarkasti  kaikkialta pois.

5. Vatsan- ja palovammojen rauhoittajana

Onko vatsasi ärtynyt? Sekoita lasilliseen vettä yksi teelusikallinen ruokasoodaa auttaaksesi ruoansulatustasi.

Poltitko selkäsi auringossa tai kätesi liedellä keittiössä? Sekoita yhtä paljon ruokasoodaa sekä vettä keskenään ja sivele tahna palaneelle kohdalle.

6. Kukkien ravitsijana

Lisää kukkien veteen yksi teelusikallinen ruokasoodaa: näin saat pidettyä kukkasi virkeinä pidempään.

7. Vaatteiden raikastajana

Raikasta pyykkisi lisäämällä hieman ruokasoodaa pyykkiesi sekaan.

8. Hiusten raikastajana ja puhdistajana

Lisää ruokasoodaa ripaus shampooseen, näin saat hiuksistasi vielä puhtaammat ja raikkaammat.

9. Hampaiden puhdistajana

Mitä tehdä, jos hammastahna loppuu kriittisimmällä hetkellä? Vaikka se voi tuntua hullulta, sekoita ruokasoodaa veden kanssa ja puhdista sen jälkeen hampaasi tahnalla. Saat välittömästi raikkaamman hengityksen.

10. Öljyn poistajana

Ripottele ruokasoodaa autosta asfaltille vuotaneen öljyläikän päälle ja harjaa sitä veden kera. 


Lue myös: Haluatko siistin kodin mahdollisimman vähän vaivalla? Se onnistuu helposti

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat