Oletko surkea kokki? Muutama raaka-aine pelastaa reseptin kuin reseptin

22.09.2015 21:15 - Pauliina Jokinen

Voit yrittää parantaa ruokayritelmäsi loistavilla raaka-aineilla.

Epäonnistutko aina ruoanlaitossa, vaikka seuraisitkin ohjeita? Vaihtamalla laadukkaisiin raaka-aineisiin myös mahdollisuutesi onnistua paranevat huomattavasti.

Hyvä oliiviöljy
Laadukas oliiviöljy tuo myös muiden raaka-aineiden maut paremmin esille.

Tuore valkosipuli
Valkosipuli lisää vastustuskykyäsi, sisältää antioksidantteja ja parantaa ruoan makua.

Tuoreet yritit
Tuoreet yrtit tuovat heti ruoastasi parhaat puolet esille. Jos ruoka itsessään ei kaipaa yrttejä, ripottele niitä koristeeksi lautaselle tai ruoan päälle.
Vinkki: Kokeile ruohosipulisilppua ja voisilmää perunamuussin päällä.

Puristettu sitruuna tai lime
Valmis sitruunamehu ei koskaan ole yhtä hyvää ja tuoretta kuin vastapuristettu sitruunamehu. Sitrus tuo ruokaasi pirteän ja aromikkaan maun.

Suola
Suola on yleisin mauste kaikissa ruoissa. Suolan unohtaminen huomataan varmasti. Lisäsitkö suolaa liikaa? Lue täältä, miten toimia.

Pippurimyllystä rouhittu pippuri
Vastajauhettu pippuri on maukkaampaa kuin jo valmiiksi rouhittu pippuri.

Laakerilehti
Lähes kaikkien keittojen ja liemien maku paranee huomattavasti, kun heität joukkoon muutaman laakerinlehden.

Oikea voi
Oletko kokeillut leipoa omenapiirakan margariinin sijaan oikealla voilla?  Nyrkkisäännön mukaan voi on sitä parempaa, mitä keltaisempaa se on.

Dijon-sinappi
Saat mielettömän kastikeen sekoittamalla keskenään sinappia, sulatettua voita, hieman jauhoja ja sitruunaa.


Lue myös: Illanistujaiset tulossa? Yksinkertainen hittidrinkkiohje takaa illan onnistumisen

Lähde: EHow

Kilpailut

Uusimmat