Tuliko ruoastasi liian suolaista? Muutamalla kikalla pelastat tilanteen

21.09.2015 22:15 - Pauliina Jokinen

Ruoan voi vielä syödä!

Vieraat ovat juuri saapumassa, kun maistat ruokaa ensimmäisen kerran. Samalla huomaat lisänneesi liikaa suolaa. Mikä avuksi?

Keittoon:
Mikäli kyseessä on keittoruoka, kannattaa seokseen lisätä pääraaka-ainetta lisää, jolloin suolaisuuden pahin terä häviää.

Lihaan:
Onko liha liian suolaista? Lisää lautaselle jotakin suolatonta lisuketta, kuten riisiä tai perunaa. Liha ja lisuke sekoittuvat jokaisella puraisulla, jolloin suolaisuus vähenee.

Kasviksiin:
Jos kasviksiin lorahti liikaa suolaa,voi tilanteen korjata lisäämällä niihin mietoa juustoa, kuten mozzarellaa tai ricottaa.

Jos tilanne on kriittinen, ovikello jo soi, eikä aikaa ole, voi tilanteen korjata myös yksinkertaisella kikalla: avaa ruoan kanssa pullo kuohuvaa kuten Proseccoa tai vichyä. Kuplat vähentävät suolan vaikutusta jokaisen hörpyn jälkeen.


Lue myös:  Oletko lisännyt kananmunien keitinveteen leivinjauhetta? Kannattaisi

Lähde: Real Simple

Kilpailut

Uusimmat