Kuva: Fotolia

Kaipaatko vaihtelua aamupuuroon? Proteiinipitoinen herkku on peruspuuroa ravintorikkaampaa

19.10.2015 20:45 - Pauliina Jokinen

Spelttipuuro tuo vaihtelua arkiaamuihin.

Hyvä päivä alkaa herkullisella aamupalalla, joka pitää nälkää pitkälle päivään. Vaihtelua aamupalaan saa ravintorikkaasta spelttipuurosta.

Spelttipuuro on perineteistä kaurapuuria kuitu- sekä proteiinipitoisempaa.

- Se on muihin viljakasveihin verrattuna myös erittäin hyvän makuista, spelttiviljatuotteita valmistava Simo Larmo kertoo.

Moni perinteisistä viljavalmisteista vatsaoireita saanut on löytänt apua spelttituotteista.

- Speltti hiilihydraattikoostumus on sellainen, ettei se ärsytä suolistoa niin paöjon kuin muut viljat saattavat tehdä, Larmo sanoo.

Herkullinen splettipuuro vaatii kunnollisen hauduttamisen, joten sen valmistus kannattaa ajoittaa viikonloppuaamuun. Puuro säilyy kuitenkin jääkaapissa muutamia päiviä, eikä sen maku kärsi uudelleenlämmittämisestä.

Ohje:

1 litra nestettä (vettä tai maitoa)

3-4 dl isoja spelttihiutaleita

0,5 tl suolaa

Kiehauta neste kattilassa ja lisää hiutaleet sekoittaen joukkoon. Hauduta puuroa pienellä lämmöllä 30-35 minuuttia. Sekoita puuroa aina välillä. Lisää suola.


Lue myös: Aamupala kannattaa syödä - yhteys sydämen hyvinvointiin

Kilpailut

Uusimmat