Kuva: Kamppi

Valitse lahja ystävälle persoonan mukaan - katso 7 vinkkiä

10.12.2015 14:55 - Anniina Ojutkangas

Mitä hankkia ystävälle, jonka kiinnostuksen kohteet eroavat täysin omistasi?

Ystäviä ja ystävyyssuhteita on erilaisia. Toisen kanssa yhdistää sama harrastus tai elämäntilanne, kun taas jonkun toisen kanssa ei ole muuta yhteistä kuin samanlainen huumorintaju. Sekin riittää ystävyyden perustaksi, mutta joululahjan keksiminen voi silloin olla haasteellista. Mieti, minkä tyyppisiä ystäväsi ovat, ja valitse lahja heidän persoonansa perusteella.


Sporttinen

Urheiluhullun ystävän kaapit pursuavat urheiluvaatteita ja välineitä, mutta niitä myös kuluu paljon käytön ollessa aktiivista. Lähde ystäväsi mukaan liikkumaan, ja kuulostele minkä tarpeessa hän erityisesti olisi. Laadukkaat urheilusukat ja -alusvaatteet ovat aina varma valinta, sillä niitä kuluu aktiivisella treenaajalla paljon. Kiireisen sporttaajan saa ilahtumaan, jos paketista paljastuu kotitreenivälineitä tai palautumista nopeuttavia välineitä, kuten putkirulla tai hierontapallo.


Herkkusuu

Kotikokkaaja voi olla tarkka keittiövälineistään. Jos budjettisi ei riitä laadukkaaseen veitseen tai kattilaan, voit muistaa ystävääsi käsintehdyllä suklaalla tai laadukkaalla oliiviöljyllä. Voit myös vaikkapa tarjota ravintolaillallisen, kun joulukiireet ovat ohi. Samalla voitte viettää laatuaikaa yhdessä ja summata menneen vuoden tapahtumat. Kahvin ystävälle paketti tuoretta laatukahvia tulee aina tarpeeseen.


Huoliteltu

Mitä hankkia hänelle, joka on tarkka ulkonäöstään ja aina viimeisen päälle huoliteltu? Tietysti jotain kauneudenhoitoon liittyvää. Selvitä ystäväsi mielituotteet ja yllätä hänet hänen lempituoksullaan, suosikkihuulipunalla tai -shampoolla. Voit myös valita jonkin uutuustuotteen, mutta se on aina riski, sillä huoliteltu tietää yleensä tarkasti mitä haluaa. Lahjakortti kosmetiikkaliikkeeseen on lahja, josta ilahtuu jokainen itsestään huolehtiva.


Persoonallinen pukeutuja

Tyylitaitoinen ystävä on perillä uusimmista trendeistä. Niistäkin, mitkä eivät ole vielä edes rantautuneet Suomeen. Näyttävät muotiluomukset vaativat usein seurakseen hillityn perusvaatteen. Valitse yksinkertainen, laadukas vaate, kuten t-paita tai huivi, jonka voi yhdistää helposti kuvioituun kankaaseen. Nahkahansikkaat pienellä twistillä, kuten erikoisella värillä tai leikkauksella, tulevat varmasti tarpeeseen persoonallisella pukeutujalla.


Pelinainen

Kaikilla on ystävä, jolle elämä on yhtä kilpailua. Oli kyse sitten bussiin ehtimisestä tai firman pikkujoulujen tanssikilpailusta. Anna voitontahtoiselle ystävällesi lahja, jolla hän voi tyydyttää loppumatonta kilpailuviettiään. Lautapeleistä partypelit ovat mukava tapa viettää iltaa ystävien kanssa leikkisästi - tai tosimielellä - kisaillen. Jos ystäväsi harrastaa konsolipelien pelaamista, ota selvää millä konsolilla hän pelaa ja ilahduta häntä hankkimalla uutuuspeli tai klassikko vuosien takaa.


Sisustusintoilija

Jos ystäväsi on sisustushullu kotihiiri, on lahjan hankkiminen helppoa - kun vain tunnet hänen makunsa ja mieltymyksensä. Yksinkertaista tyyliä vaalivalle suomalainen design on varma valinta. Innokas kausisisustaja muuttaa sisustuksensa ilmettä vaihtamalla yksityiskohtia, kuten tekstiilejä, astioita tai koriste-esineitä, usein. Jos et ole varma, minkä tyylisistä sisustustuotteista ystäväsi pitää, voit ostaa hänelle hyödyllistä käyttötavaraa, kuten saippuaa kauniissa pullossa tai pehmeitä käsipyyhkeitä.


Viherpeukalo

Lahjan ei aina tarvitse olla esine, joka jää nurkkiin pölyyntymään. Tuoreet leikkokukat tuovat raikkaan tuulahduksen kotiin talvellakin. Jos joudut pakkaamaan lahjan matkaa varten, voi olla kätevämpää hankkia puutarhanhoitoa harrastavalle vaikkapa hänen rakasta harrastustaan käsittelevä kirja. Puutarhahansikkaat tai -työkalut ovat aina tarpeellinen hankinta multasormelle. Jos et muuta keksi, anna ystävällesi hänen lempiyrttiensä siemeniä, joita hän pääsee idättämään heti sopivan ajan koittaessa keväällä.


TIEDUSTELUT:

Urheilu: Stadium, Björn Borg,

Kahvilat ja ravintolat: Le Creuset, Kaakaopuu, Starbucks, Robert’s Coffee, Kampin ravintolat

Kauneus: KICKS, Body Shop, Kauneushoitola Blue Lagoon, Hairlekiini, Salon Choice, Butik

Muoti: Mango, Calvin Klein Jeans, Companys, Guess Shop, Change Lingerie

Pelit: Lautapelit.fi, Konsolinet, GameStop

Sisustus: Marimekko, Iittala, Pentik, Hemtex, by the way

Vihertuotteet: Kaivokukka, Plantagen, Suomalainen kirjakauppa

www.kamppi.fi



Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat