Kuva: Fotolia

Valmista jouluruoka tänä vuonna kevyemmin - lue helpot päivitykset perinteisiin annoksiin

16.12.2015 14:15 - Tiina Svensk

Jouluruokako kaloripommi? Ei välttämättä, kun valmistat sen kevyemmin.

Pian koittava joulu ja aattona nautittava juhla-ateria johtaa monilla varmasti ylensyöntiin, ja joulunpyhät menevätkin liiallisesta syömisestä toipuessa. Uutisoimme aiemmin kevyemmistä pikkujouludrinkeistä, ja nyt Daily Mail -sivusto jakaa parhaimmat vinkkinsä kevyemmän jouluaterian luomiseen.

Nopeilla, helpoilla vaihdoksilla valmistat juhlapyhille kevyempiä ja ravinteikkaampia herkkuja. Useissa annoksissa on myös enemmän kuitua ja proteiinia, jotka luovat kylläisyyden tunteen nopeammin kuin nopeita hiilihydraatteja sisältävät annokset.

Vaihda:

Sianliha loheen: Hitaasti sulava sianliha kannattaa vaihtaa kevyempään loheen, jossa on runsaasti laadukkaampia omega-3 -rasvahappoja.

Rasvaiset kastikkeet kreikkalaiseen jogurttiin: Vaihda runsaskaloriset kastikkeet ja dipit raikkaasta, kreikkalaisesta jogurtista tehtyyn dippiin.

Maa- ja suolapähkinät paahdettuihin kikherneisiin: Suolapähkinöitä on helppo ahmia huomaamattaan liikaa, mutta proteiinipitoisista, paahdetuista kikherneistä tulee nopeammin kylläiseksi - etenkin treenaajat nauttivat tästä kasviproteiinia sisältävästä herkusta!

Juustolautanen ja voileipäkeksit pähkinöihin: Vaihda rasvaiset juustot ja voileipäkeksit pähkinöihin, joiden kanssa voit herkutella esimerkiksi laadukkaan vuohenjuuston kanssa. Tuhdista vuohenjuustosta tulee kylläiseksi nopeammin, samoin pähkinöistä, jotka sisältävät paljon proteiinia ja hyviä rasvoja.

Porkkana- ja perunalaatikot paahdettuun bataattiin: Kokkaa makeiden laatikoiden sijaan tänä vuonna paahdettua bataattia, joka on vähintään yhtä herkullista kuin perinteiset laatikot.

Perinteiset jälkiruuat vähäkaloriseen vaihtoehtoon: Leivo jälkiruuaksi proteiinipitoisempia muffineja tai raakaherkkuja, joiden reseptejä Internet on pullollaan. Mekin uutisoimme kevyistä jälkiruuista, jotka ovat vähäkalorisia, mutta herkullisia!

Joulusuklaat tummaan suklaaseen: Rikkaampi tumma suklaa on vähäsokerisempi vaihtoehto, jonka tuhti maku ehkäisee myös suklaan ahmimista.

Sokeriset alkoholijuomat itsetehtyihin drinkkeihin: Kun valmistat joulun juhladrinkkisi itse, voit varmistua laadukkaista raaka-aineista ja vähäsokerisista alkoholijuomista, joita käytät. 

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat