Kuva: Fotolia

3 tavaraa, joilla saatat rikastua tulevaisuudessa - löytyvätkö sinun kotoasi?

01.01.2016 20:15 - Senja Rapila

Pienetkin esineet voivat tuoda sinulle tulevaisuudessa kymmeniä tuhansia euroja.

Jos löydät varastosta vanhoja tavaroita, ei niitä kannata heittää pois, vaan tarkistaa ensin niiden todellinen hinta. Esimerkiksi lego-lelut kasvattavat arvoaan jatkuvasti muiden erinäisten tuotteiden ohella. Tässä kolme erilaista investointia, joilla voit rikastua tulevaisuudessa.

1. Legot

Legot ovat huhutusti parempia investointikohteita kuin kulta tai osakkeet: Suositun lelun arvo on kasvanut vuosisadan vaihteesta noin 12 prosenttia. 

2. Harry Potter -kirjasarjan ensipainokset

Ensimmäinen Harry Potter -kirjasarjan kirja, Harry Potter ja viisasten kivi, julkaistiin vuonna 1997. Kukaan ei osannut odottaa, kuinka suosittu kirjasarjasta lopulta tulisikaan. Seitsemän kirjaa ja kahdeksan elokuvaa myöhemmin tuotoiksi on arvioitu noin 22 miljardia euroa. 

Ensimmäinen painos oli laajudeltaan 500 kirjaa. Niistä 300 lähetettiin kirjastoihin. Jäljellä olevat 200 kirjaa ovat kaikista arvokkaimpia. Näiden kirjojen arvo on tällä hetkellä 36 000 - 50 000 euroa, riippuen kirjan kunnosta.

3. Vinyylilevyt

Vinyylilevyt tekevät tasaisesti paluuta muotiin. Vuonna 2007 Iso-Britanniassa myytiin vain hieman yli 205 000 vinyylilevyä, kun taas vuonna 2014 lukema nousi 1,3 miljoonaan. Yhdysvalloissa vinyylilevyjen myynti on noussut 57 prosentilla, ja Australiassa 127 prosentilla.

Jotkut vinyylilevyt ovat kuitenkin huomattavan arvokkaita: David Bowien seitsemäntuumainen sinkku Space Oddity/Wild Eyed Boy From Freecloud on arvioitu noin 4 300 euron arvoiseksi. Sex Pistolsin kopio vinyylisinkusta God Save the Queen/No Feelings myytiin hiljattain 18 000 euron hintaan.

Kaikista arvokkain levy on kuitenkin Wu-Tang Clanin rajoitettu erä tupla-albumia Once Upon a Time in Shaolin. Levystä tehtiin ainoastaan yksi kopio, ja se myytiin yksityiskeräilijälle miljoonilla aiemmin tänä vuonna.

Lue myös: Lähtisitkö avaruuteen huippupalkalla? NASA etsii uusia astronautteja

Lähde: Career Addict

Kilpailut

Uusimmat