Kuva: Fotolia

Suosittu suomalaisbloggari listasi 10 supervinkkiä pihan ja parvekkeen sisustamiseen

07.05.2016 10:15 - Tarja Vilén

Koti kaupungin laidalla -blogin kirjoittaja Frida Steiner paljasti kevään ja kesän uudet ideat ulkosisustukseen.

Sisustusbloggaaja Frida Steiner nauttii sisustuksessa väreistä ja kynttilätunnelmasta. Kevätmessuilla Steiner listasi kymmenen ideaa tämän kevään sisustukseen.

1. Tee alueita

Pihalle ja puutarhaan kannattaa tehdä eri toiminnallisia alueita. Terassialueella voi nauttia illasta yhdessä ystävien kanssa ja riippumattoon voi vetäytyä rauhaan lepäämään. Isommalla parvekkeella voi jakaa tilaa eri toiminnoille ruukkuistutuksien ja seinäkkeiden avulla.

(kuva: Senja Rapila)

2. Käytä kestäviä materiaaleja

Kestävät materiaalit saattavat maksaa ehkä enemmän, mutta lopulta niihin panostaminen palkitsee, kun ulkokalusteet kestävät kesästä toiseen. Hyvä materiaaleja ulkotiloihin ovat polyrottinki, tiikki, rauta, betoni, alumiini ja muovi.

3. Käytä tekstiilejä

Tekstiileillä saat sisustukseen kotoista pehmeyttä, väriä, lämpöä ja viihtyisyyttä. Vie ulos tyynyjä, torkkupeittoja, verhoja ja mattoja ja nauti valoisasta kevätpäivästä.

(kuva: Senja Rapila)

4. Elävä tuli

Elävässä tulessa on jotain maagista ja mieltä rauhoittavaa, sillä saa myös luotua lämpöä ja tunnelmaa. Ulkotakat niin muuratut kuin biotakatkin ovat kasvattaneet suosiotaan ja kynttilöitä ei voi koskaan olla liikaa.

(kuva: Fotolia)

5. Käytä värejä

Poimi värimaailma vaikka lempikukistasi tai pihan vehreydestä. Värien avulla piristät pihan ilmettä ja saat itsellesi seesteisen keitaan. Tänä keväänä villiinnytään väreistä.

6. Hyödynnä korkeuseroja

Nosta perennapenkit ja muut istutukset maantason yläpuolelle. Korkeuseroja hyödyntämällä piristetään pihan ilmettä. Korkeuseroja saa tehtyä helposti hyödyntämällä amppeleita, seinäkkeitä, erikokoisia ruukkuja, lyhtyjä ja riippuvia valaisimia tai kynttelikköjä.

(kuva: Senja Rapila)

7. Istuta ruukkuihin

Kokoa erikokoisista ja -tyylisistä ruukuista kivoja sekä näyttäviä kokonaisuuksia. Istuta ruukkuihin puita, kukkia, pensaita ja viherkasveja.

8. Pidennä kesää

Pidennä pihan kesäkautta hankkimalla uusia lisärakenteita. Lasitukset, pergolat, kasvihuoneet ja pihamökit tuovat suojaa ja mahdollistavat ulkona oleilun pidempään. Jos pihalla on tilaa, harkitse kokonaan uuden kesäolohuoneen rakentamista pihamökkiin.

(kuva: Fotolia)

9. Valaise ulkotilat

Iltojen hämärtyessä on hyvä valaista kulkuväylät ja tiet. Hauskoja yksityiskohtia saa aikaan myös valaisemalla esimerkiksi lempikasvit ja alhaalta itse talokin.

10. Ole luova

Hulluttele, riko rajoja ja keksi uutta. Vanhaakin voi tuunaamalla saada uudeksi. Trendejä ei tarvitse orjallisesti noudattaa, vaan niistä voi poimia itselle sopivat ideat omaan kotiin.

Lue lisää aiheesta puutarha

Vappu Pimiä esitteli komeaa kurpitsasatoa - antoi samalla vinkin seuraajalleen Suomalaisten suosikkiharrastus tekee 90% onnellisemmiksi - arvaatko 5 suosituinta puutarhatyötä? Kiti Kokkonen esitteli söpön kasvihuoneensa, seuraajat ihastuivat: "Rakastuin!" Katso kaikki

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat