Tiedät luultavasti sen tunteen, kun sinun tekisi mieli avokadoa, mutta kaupasta löytyy ainoastaan liian raakoja tai ylikypsiä yksilöitä. Onneksi on helppo kikka, jolla avokadon saa kypsymään parhaassa tapauksessa ainoastaan kymmenessä minuutissa.
Tarvitse ainoastaan uunipellin, foliota ja raa’an avokadon. Kääri avokado folion sisään ja aseta uunipellille. Laita noin 100 asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi tai kunnes avokado on pehmeä. Jos avokado on todella raaka, saattaa kestää tunninkin saada se pehmenemään. Siirrä pehmeä avokado pois uunista ja laita se tämän jälkeen jääkaappiin kylmenemään.
Tämä toimii sillä avokado erittää etyleenikaasua, jota normaalisti erittyy hitaasti ja se aiheuttaa avokadon kypsymisen. Kun avokadoa lämmittää folion sisällä, kaasu ympäröi sen ja saa näin kypsymisprosessin toimimaan nopeammin.
Lähde: Pure Wow
Lue myös: Helpoin tapa kuoria kiivi – katso havainnollistava video!