Kuva: AllOverPress

Likaisempi kuin vessanpönttö - helppoja tapoja puhdistaa puhelin bakteereista

19.04.2016 20:45 - Joose Koskiranta

Puhelimet voivat olla erittäin likaisia ja täynnä bakteereja. Niiden peseminen ei kuitenkaan ota paljoa aikaa.

Yksi tehokkaimmista tavoista välttää sairastuminen on pestä kädet säännöllisesti ja puhdistaa kodin bakteeripesät, esimerkiksi vessanpönttö. 

Mutta pitää myös huomioida muut tartuttajat. 

Tutkimukset ovat selvittäneet, että puhelimessa ja tabletissa voi olla jopa enemmän haitallisia bakteereja kuin vessanpöntössä. Onneksi on kuitenkin toimivia tapoja puhdistaa laite kaikesta ei-tervetulleesta törystä. 

Käytä mikrokuituliinaa

Yksi tehokkaimmista ja kukkarolle ystävällisimmistä tavoista pyyhkiä puhelin tai tabletti on käyttää mikrokuituliinaa. Pehmeän ja nukkaamattoman liinan käyttö on suositeltavaa, sillä karkea liina voi naarmuttaa näyttöä. 

Voit myös levittää hieman desinfiointiainetta liinaan. Varmista kuitenkin, että desinfiointiaine on levitetty tasaisesti eikä vain yhteen kohtaan. 

Toinen hyvä ja halpa vaihtoehto on käyttää silmälasien puhdistusainetta. 

Laturi ja pyyhkijä yhdessä laitteessa

Voit myös ottaa askeleen hifimpään suuntaan. Netissä myydään laitteita, jotka putsaa, poistaa bakteerit ja lataa puhelimeen samaan aikaan.

Älä ikinä käytä ikkunanpesuainetta, yleispuhdistusainetta, liuotinta, ammoniakkia, hiovia materiaaleja tai vetyperoksidiä. Ne saattavat vahingoittaa laitetta.

Yleisenä muistutuksena kannattaa pitää puhelin tai tabletti kaukana paikoista, joissa on paljon bakteereja, esimerkiksi juuri vessasta. Sillä selviää jo pitkälle.

Lue myös: Kastuiko puhelin? Katso miten kuivatat sen tehokkaimmin

Lähde: EkstraBladet

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat