Kuva: Fotolia

Parhaat paratiisisaaret listattiin - katso top 10

25.04.2016 20:15 - Joose Koskiranta

TripAdvisor-sivuston käyttäjät ovat valinneet maailman kymmenen parasta saarta.

Auringonpaiste, kristallinkirkas vesi ja kilometrikaupalla pehmeää hiekkarantaa ovat yleisiä asioita, mitä meille tulee mieleen paratiisisaarista. Täydellistä lomakohdetta etsiessämme valinnanvaikeus saattaa yllättää, sillä yllämainitun näköisiä paikkoja on maailmassa pilvin pimein - ne ovat vain kaukana Suomesta.

Onneksi tuhannet lomailijat kertovat kokemuksistaan sekä arvioivat lomakohteita TripAdvisor-sivustolla.

Sivusto käyttää vuosittain asiakkailta saamansa tiedon valitessaan maailman parhaat lomakohteet, ja nyt he ovat julkaisseet yhden suurimmista kategorioistaan - paratiisisaaret.

1. Maui

Tämä ei saattanut tulla sinulle yllätyksenä, sillä Havaiji on monen ihmisen ultimaattinen unelmakohde. Erityisesti saariryhmän suurin saari, Maui, on TripAdvisor-käyttäjien rakastama.

(kuva: Fotolia)

2. Santorini

Onneks meidän suomalaisten ei tarvitse matkustaa Havaijiille asti päästäksemme oikeaan paratiisisaaritunnelmaan. Kakkospaikalta löydämme kreikkalaisen Santorinin saaren, joka viehättää kävijöitä välimerimäisellä arkkitehtuurillaan sekä ainutlaatuisella rantaviivallaan.

(kuva: Fotolia)

3. Jamaika

Kolmanneksi käyttäjät ovat valinneet Karibialla sijaitsevan Jamaikan, joka on reggaelegenda Bob Marleyn lisäksi tunnettu kauniista rannoistaan ja letkeästä elämäntyylistään.

(kuva: Fotolia)

4. Providenciales

Neljännellä sijalla on toinen Karibialla sijaitseva, mutta hieman tuntemattomampi saari Providenciales. Se on osa Isoon-Britanniaan kuuluvia Turks- ja Caicossaaria ja sijaitsee Bahamasaarista kaakkoon. Parempia hiekkarantoja et taatusti löydä muualta!

(kuva: Fotolia)

5. Bali

Indonesialle kuuluva Balin saari löytyy myös listalta. Se hurmaa turistit auringolla, surffauksella sekä ikuisella kesällä.

(kuva: Fotolia)

6. Mallorca

Kuudennelta paikalta löydämme suomalaisille ehkä tutuimman saaren - nimittäin espanjalaisen Mallorcan. Se tuskin tarvitsee suurta esittelyä, mutta näyttää siltä, ettei me suomalaiset olla ainoita, jotka ovat siihen ovat rakastuneet.

(kuva: Fotolia)

7. Mauritius

Afrikka on myös edustettuna Maurituksen johdosta, joka löytyy sijalta seitsemän. Saari sijaitsee 900 kilometriä Madagaskarista itään. Valkoisten hiekkarantojen ohella Mautitiuksen erityispiirre on sen runsas eläin- ja kasvivalikoima.

(kuva: Fotolia)

8. Phuket

Kahdeksannella sijalla on thaimaalainen Phuketin saari, joka on myös tuttu monelle suomalaiselle. Se on tunnettu ystävällisistä asukkaistaan, halvoista hinnoistaan sekä tietysti kauniista rannoistaan.

(kuva: Fotolia)

9. Bora Bora

Alamme lähenemään listan loppua. Ennen sitä on vielä kaksi saarta nimeämättä. Yhdeksännellä sijalla on noin viidentuhannen asukkaan Bora Bora. Se sijaitsee Tyynessä Valtameressä ja kuuluu Ranskalle. Se on tunnettu veden yllä kohoavista puumajoistaan.

(kuva: Fotolia)

10. Fernando de Noronha

Viimeisenä muttei vähäisimpänä listalla on Brasilialle kuuluva 21 saaren saaristo Fernando de Noronha. Vuonna 1988 lähes koko saaristo julistettiin kansallispuistoksi alueen uhanalaisten eläimien suojelemiseksi. Saarien rannikolta voi vieläkin löytää liki koskemattomia rantoja.

(kuva: Fotolia)

Viime vuoden suosituin paratiisisaari oli Providenciales, jota seurasivat Havaiji sekä Hondurasissa sijaitseva Roatas.

Lue myös: Suunnitteletko kesälomamatkaa? Kolme upeaa vaihtoehtoa

Lähde: TripAdvisor

Kilpailut

Uusimmat