Kuva: AllOverPress

Maailman suurin risteilyalus valmis neitsytmatkalle - katso hulppeat kuvat

19.05.2016 22:30 - Joose Koskiranta

Harmony of the Seasin ensimmäisen matka kulkee Southamptonista Rotterdamiin.

Maailman suurin risteilyalus Harmony of the Seas on viimeistä silausta vaille valmis ennen neitsytmatkaansa.  Alus jättää Southamptonin sataman sunnuntaina ja suuntaa kohti hollantilaiskaupunki Rotterdamia. 

361 metriä pitkän ja 47 metriä leveän aluksen rakentaminen maksoi lähes miljardi euroa. Rakentamisessa kesti kaksi ja puoli vuotta. 

(kuva: AllOverPress)

Kelluva kaupunki

Laivaan mahtuu 5400 matkustajaa ja siinä on 16 kantta. Miehistö koostuu 2100 henkilöstä, jotka ovat kotoisin 80 eri maasta. Laiva on jaettu useaan eri "kaupunginosaan". Niihin sisältyvät muun muassa keskuspuisto, rantakatu, aurinkokansi sekä suuri vesipuisto, jossa on kolme vesiliukumäkeä.  

Viihdeosastolta löytyy esimerkiksi kasino, komediaklubi ja disko. Urheiluosastolla voi pelata minigolfia, nyrkkeillä ja pelata koripalloa. Lastenosastolta löytyy puolestaan karuselleja, kaksi kiipeilyseinää sekä liukumäki.

Lisäksi Kelluva kaupunki -nimen saaneelta alukselta löytyy 20 ravintolaa ja kahvilaa, Starbucks ja kasapäin erilaisia kauppoja. Baarimikkoina toimivat robotit, joilta voi tilata drinkkejä iPadin kautta. 

(kuva: AllOverPress)

Laivan tultua Rotterdamiin, se jatkaa matkaansa Barcelonaan 29. toukokuuta. Tämän jälkeen se seilaa pitkin läntistä Välimerta. Talvella kurssi kääntyy kohta Amerikkaa, kun se purjehtii Floridan ja Karibian välillä.

Hinnat 7-päiväiselle Välimeren-risteilylle alkavat 950 eurosta.

Lue myös: Parhaat paratiisisaaret listattiin - katso top 10

Lähde: Ekstra Bladet

Kilpailut

Uusimmat