Kuva: Kaspar Orasmäe / Visit Estonia

6 ravintolavinkkiä Viroon matkaavalle: "Maasta löytyy makuelämyksiä laidasta laitaan"

14.06.2016 22:45 - Emma Ylistalo

Viron ruokatrendeissä näkyvät tällä hetkellä erityisesti luomu- ja lähiruoka.

Virossa käydessä kannattaa ehdottomasti tutustua maan ruokatarjontaan.

- Virossa saa todella hyvää ja innovatiivista ruokaa erittäin edullisesti Suomen hintatasoon verrattuna ja makuelämyksiä on laidasta laitaan, kertoo Viron matkailun edistämiskeskuksen aluejohtaja Toomas Tärk.

Ertiyisesti luomu- ja lähiruoka ovat tällä hetkellä suuri trendi ravintoloissa. Paljon otetaan myös vaikutteita Viron perinneruuasta, jossa on aina käytetty lihaa sekä kasviksia ja jossa myös kala on suuressa roolissa. 

- Siihen yhdistetään sitten eurooppalaista tai jopa aasialaista keittiötä. Usea ravintola haluaa tuoda esiin Viron perinteistä ruokakulttuuria uutena ja modernina.

Lue alta kokeilemisen arvoiset ravintolat, joista suurimmassa osassa pääruan saa alle 20 eurolla. 

Kolm Sibulat (Telliskivi 2, Tallinna)

Tallinnassa sijaitsevan ravintolan nimi tarkoittaa kolmea sipulia. Fuusiokeittiö yhdistelee makuja Lähi-idästä ja Välimeren maista ja pääruoan saa alle 20 eurolla. Jälkiruoaksi kannattaa tilata paikan herkullinen juustokakku. 

Põhjaka Mõis (Mäeküla, Paide vald, 72604, Järvamaa)

Ravintola sijaitsee maatilalla Keski-Virossa Tallinnan ja Tarton puolivälissä Järvan maakunnassa. Ravintolan keittiö keskittyy ison puisen hellan ympärille, jota käytetään useiden ruokien kokkaamiseen. Pieni maatilkku ravintolan takana tarjoaa ruuissa käytettävät yrtit sekä kasvikset ja myös sianliha on kyseiseltä maatilalta.

Fabrik (Vabriku 6, Tallinna)

Sekä kevyttä lounasta, että hyvää päivällistä tarjoava Fabrik on yksi alueen suosituimmista ravintoloista. Pohjoismaisin makuihin keskittyvä ravintola on kuuluisa myös isosta kakkuvalikoimastaan. Drinkkejä voi myös nauttia ravintolan terassilla. 

Moon (Võrgu 3, Tallinna)

Myös Kolm Sibulat -ravintolasta tuttujen ravintoloitsijoiden paikassa tarjoillaan venäläistä ruokaa modernilla otteella. Kannattaa maistaa tuoreita käsintehtyjä pirozhkineja eli täytettyjä piirakoita, joita saa tilattuna lajitelmana. 

Ö (Mere puiestee 6e, Tallinna)

Tallinnassa puistokadulla sijaitsevassa ravintolassa on tarjolla kolme eri maistelumenuta, joissa voi valita neljästä seitsemään ruokalajia. Menut ovat hinnaltaan 46-76 euroa. Huippukokkien ravintolassa keskitytään sen hetken sesongin ja lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin. 

Art Priori (Olevimägi 7, Tallinna)

Modernin ravintolan useimmat ruuat saavat viimeisen silauksen keittiön avotuligrillissä. Puolet ruokalistasta koostuu kasvisruokavaihtoehdoista. Pohjoismaalaiseen ruokaan painottuva ravintola keskittyy kauden tuotteisiin ja saatavilla on viiden, seitsemän tai kymmenen ruokalajin menu. 

Ravintolavinkit antoi Viron matkailun edistämiskeskuksen aluejohtaja Toomas Tärk.

Kilpailut

Uusimmat