Kuva: Salutorget

New York Times esitteli Suomen cooleimmat ravintolat - katso top 3 -lista

07.09.2017 09:15 - Mikko Räsänen

Amerikkalaislehti antoi näkyvää tunnustusta kolmelle helsinkiläiselle ravintolalle.

New York Times -lehti on antanut upean tunnustuksen kolmelle helsinkiläiselle ravintolalle. Lehti on tehnyt kokoomajutun, jossa se esittelee Pohjoismaiden cooleimmat ravintolat. Suomestakin on tehty oma top 3 -lista, jolle on yltänyt vain Helsingissä sijaitsevia ravintoloita. 

Nämä ravintolat New York Times rankkasi kolmen kärkeen.

1. SPIS

Lehden perustelu: Ihastuttava 18:n asiakaspaikan miniravintola, joka tarjoaa á la carten sijaan neljän ja kuuden ruokalajin kokonaisuuksia. Ateriat täällä ovat herkullisia (raaka-aineet yltävät kuusesta raparperiin), ihastuttavia (molekyyligastronomia keinoin on valmistettu esimerkiksi tomaatteja, joilla on gelatiinimainen koostumus), kauniita (monet ruuat koristellaan kukilla) ja edullisia (menujen hinnat lähtevät 50 eurosta).

2. SALUTORGET

Lehden perustelu: Vanhaan pankkisaliin Kauppatorin viereen perustettu ravintola tarjoilee varakkaille asiakkaille merellisiä ruokia. Ravintolakiinteistön historiasta muistuttavat kahta riikinkukkoa esittävä värikäs lasimaalaus (kuvassa yllä), suuret pylväät sekä alakerran wc:t, jotka ovat holvin ovien takana.

3. GROTESK

Lehden perustelu: Huomaa, että tätä ravintolaa ei ole nimetty sen tunnelman tai ruuan laadun mukaan, vaan nimi tulee grotesque-fontista. Tämä paikka sykkii yhdessä asiakkaittensa kanssa leutoina kesäöinä. Piilotetulla sisäpihalla vietetään juhlia dj:n säestämänä. Ihmisten lisäksi ravintolan toinen kohokohta on sen cocktail-menu. Kokeile esimerkiksi Ricky Martin -drinkkiä, johon tulee tequilaa, sitrus-likööriä, inkivääri-sitruuna-mikseriä ja soodaa. 

Lue myös: Uudenlaisen ravintolan tarjoilijaksi palkattiin ainoastaan dementikkoja - "koskaan et voi tietää minkä annoksen saat"

Lue myös: 8 ravintola-asiakkaan maneeria, joita tarjoilijat vihaavat - katso, tunnistatko itsesi

Kilpailut

Uusimmat