Kuva: Fotolia

Tee lentokokemuksestasi mukavampi: 13 käytännön vinkkiä, jotka helpottavat matkaa

02.11.2017 20:45 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Pop Sugar -sivusto listasi oivalliset niksit nautinnolliseen lentomatkustamiseen.

Eli millä tavoin tulevalle lennolle kannattaa varautua, jotta voi matkustaa mahdollisimman helposti ja nautinnollisesti?

1. Ota mukaan omat suljettavat minigrip-pussit ja pakkaa kaikki pussiin laitettavat tarvikkeet, eli nesteet, niihin jo ennakkoon.

2. Jos otat mukaasi paljon elektroniikkaa, kuten latureita, kameroita, kuulokkeita ja tietokoneen johtoja, laita ne kaikki samaan pussiin. Joudut nimittäin ottamaan ne pois laukusta turvatarkastuksen ajaksi, ja niiden kaiveleminen laukun pohjalta hidastaa turvatarkastusjonoa huomattavasti.

Jos otat mukaasi paljon elektroniikkaa, kuten latureita, kameroita, kuulokkeita ja tietokoneen johtoja, laita ne kaikki samaan pussiin. (kuva: Fotolia)

3. Ota mukaasi tyhjä juomapullo. Voit käydä täyttämässä sen turvatarkastuksen jälkeen, eikä sinun tarvitse ostaa kallista lentokenttävettä, kun hanasta tuleva vesi on ainakin Suomen päässä ihan yhtä hyvää.

4. Laita käsimatkatavaraasi tai ruumaan menevään laukkuun joku pieni asia, josta tunnistat laukun. Varsinkin jos sinulla on musta tai punainen matkalaukku, sellainen mikä lähes kaikilla on, kannattaa personoida laukku jotenkin, että sen tunnistaa jo kaukaa.

5. Pakkaa käsimatkatavaroihin omia eväitä. Lentokentällä ostetut evästykset ovat yleensä todella kalliita, joten kannattaa harkita, josko sinulla olisi aikaa käydä kaupassa ennen lentokentälle suuntaamista. Esimerkiksi pähkinät, myslipatukat, karkit ja muut tiiviisti pakatut kuivaherkut ovat sallittuja myös käsimatkatavaroissa.

6. Ota torkut lentokentällä, koska miksi ei? Jotkut lentokentät jopa tarjoavat nukkumiseen tarkoitettuja koteloita tai tuoleja, missä voit torkkua rauhassa.

7. Ota käsimatkatavaroihin kevyt huivi tai pitkähihainen, koska yleensä lentokoneessa tulee jossain vaiheessa kylmä. Pitkillä yölennoilla on yleensä viltit, mutta lyhyemmillä lennoilla niitä ei yleensä tarjota.

Ota käsimatkatavaroihin kevyt huivi tai pitkähihainen, koska yleensä lentokoneessa tulee jossain vaiheessa kylmä. (kuva: Fotolia)

8. Jos huomaat matkan aikana, että matkatavaroita on liikaa ja paino on ylittänyt sallitun rajan, katso josko voisit pukea päällesi muutaman kerroksen vaatteita lennon ajaksi - tai ainakin laukkujen punnituksen ajaksi - jotta pääset ylimääräisestä painosta eroon.

9. Suosi yölentoja. Näin pääset suoraan nukkumaan, varsinkin pitkillä lennoilla, ja voit herätä seuraavana aamuna pirteänä matkakohteestasi.

10. Jos käytät silmälaseja, käytä niitä matkustamisen aikana piilolinssien sijaan. Lentokoneen kuiva ilma aiheuttaa silmien kuivumista, eivätkä piilolinssit tässä tapauksessa aiheuta kuin pelkkää harmia.

Jos sinulla on pitkä lento, ota mukaasi varavirtalähde. (kuva: Fotolia)

11. Ota mukaasi kosteuspyyhkeitä ja käsidesiä. Lentokoneessa on helppo sairastua, joten pyyhkäise penkkisi ympäristö puhtaaksi ennen mukavaksi asettumista.

12. Jos sinulla on pitkä lento, ota mukaasi varavirtalähde. Näin et joudu etsimään lentokentältä latauspistoketta, jos akkusi loppuu. Nykypäivänä puhelinta kun voi käyttää esimerkiksi elokuvien katseluun tai musiikin kuunteluun odotellessa.

13. Lataa puhelimellesi Offline Google Maps -kartta matkakohteestasi, jotta et eksy matkakohteessasi. Offline-karttoja voi käyttää puhelimen ollessa lentokonetilassa.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Viinin maku muuttuu lentokoneessa - asiantuntija selittää syyt erikoiseen ilmiöön

Lue myös: Hotellihuone kannattaa tarkistaa ikävien vieraiden varalta - tee näin, kun astut sisälle

Lue myös: Vältä aikaerorasitus lennolla yksinkertaisella niksillä - varaa ikkunapaikka

Kilpailut

Uusimmat