Kuva: Shutterstock

Kotimaan matkailu kiinnostaa suomalaisia - uutena trendinä lähialueeseen tutustuminen

14.06.2018 08:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Muutaman päivän reissut ovat nykyään entistä suositumpia.

Suomalaiset näyttävät suosivan kesällä kotimaan matkailua, ja etenkin lapsiperheiden uutena nousevana trendinä ovat lyhyet, vain päivän mittaiset matkat lähialueille, eräänlaiset päiväseikkailut. Asia käy ilmi VR:n lapsiperheille teettämästä ja Taloustutkimuksen toteuttamasta kyselystä.

Tänäkin kesänä jopa yli kolmannes vastaajista suunnittelee tekevänsä enemmän matkoja lähialueille kuin aiemmin.

‒ Lapsiperheille lähimatkat ovat hyvä tapa irtautua arjesta. Lähialueille suunnattuja matkoja puoltavat myös helppous ja edullisuus yhdistettynä lähialueen kiinnostaviin kohteisiin, joita halutaan esitellä lapsille, luotaa VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen tutkimuksen tuloksia.

Mitään selkeää piikkiä matkoissa ei ole, vaan reissuja tehdään tasaisesti koko kesän ajan. Lyhyet matkat mahdollistavat myös sen, että reissuja tehdään enemmän.

– Myös junamatkailussa näkyvää trendiä selittää esimerkiksi se, että pienet matkat saavat kesän tuntumaan pidemmältä ja mukavammalta erityisesti lasten mielestä. Kesällä voidaan tehdä useampia lyhyempiä päivä- tai viikonloppumatkoja, jotka eivät vaadi pakkaamista tai isompaa valmistelua, jatkaa Romanainen.

Parasta perheiden mielestä on se, että kotimaan lähimatkailussa voidaan yhdistää sekä vanhemmille että lapsille tärkeitä asioita. Tämän lisäksi nopeat reissut ovat helppoja. Siinä säästytään muun muassa kalliilta majoituksilta.

‒  Parhaimmillaan jo itse matkan teko voi olla aikuisten toivomaa rentoa perheen yhdessäoloa ja lapsille uusia elämyksiä, Romanainen tiivistää.

Lue myös: Suomalaisen veturinkuljettajan hyytävä kirjoitus leviää Facebookissa: "Elämäni pisimmät sekunnit"

Kilpailut

Uusimmat