Kuva: Fotolia

Suomalaisen veturinkuljettajan hyytävä kirjoitus leviää Facebookissa: "Elämäni pisimmät sekunnit"

14.10.2015 10:30 - Rea Tallgren

Kirjoitusta on jaettu vajaassa vuorokaudessa tuhansia kertoja. 

Suomalainen veturinkuljettaja on kynäillyt Facebookiin kirjoituksen elämänsä pisimmistä sekunneista. Hän oli tavalliseen tapaansa ohjannut yli 500 tuhatta kiloa painavaa junaa eteenpäin, kun oli yhtäkkiä huomannut raiteilla edessään kolmesta neljään 10-13 -vuotiasta poikaa. 

"Lapset olivat ilmeisesti keksineet uuden leikin, joka oli että kuka hyppää viimeisenä junan alta pois, ennen kuin juna tulee", kulkettaja kertaa järkyttävää hetkeä. 

Mies kertoo, että kaikki lapsista ehtivät junan alta pois. Se on onni, sillä hän selittää, että vaikka hän olisi lyönyt jarrut pohjaat, olisi juna pysähtynyt vasta noin puolen kilometrin päähän. Hän myös kirjoittaa, että monet matkustajajunat eivät pidä juurikaan ääntä edetessään. Niillä vauhtia on jopa 55-61 metriä sekunnissa. 

"Mitäs, jos joku pojista olisi kaatunut kiskoille?! Tämä olisi päättynyt sillä ikävimmällä tavalla, josta luettaisiin huomisesta lehdestä... Voin sanoa, että tämä oli elämäni 6-7 pisintä sekuntia", mies pohtii. 

Hän esittää painavan toiveen, että vanhemmat varoittaisivat lapsiaan ja painottaisivat heille, ettei junarata ole leikkipaikka. 

Lue koko kirjoitus alta, tai jos se ei näy, tästä


Kilpailut

Uusimmat