Kuva: Independent/Simon Calder/Youtube

Game of Thrones -faneille iloisia uutisia - nyt voit tutustua sarjan kulisseihin uudella tavalla

06.02.2022 19:15 - Riia Frost

The Game of Thrones Studio Tour -kiertueen uskotaan olevan menestys.

Game of Thrones -fantasiasarjan faneille on luvassa uusi matkakohde, kun The Game of Thrones Studio Tour -matkakierros avasi ovensa Pohjois-Irlantiin Linen Mill -studioon. Kyseisessä studiossa on kuvattu kolmannes sarjan Pohjois-Irlannissa tehdyistä kuvauksista. Nähtävillä on muun muassa lavasteita, rekvisiittoja sekä pukuja maailmanluokan sarjasta.

Nämä asut ovat vain pieni osa kaikista kierroksella nähtävistä asioista. (kuva: Independent/Simon Calder/Youtube)

Kierroksella voi muun muassa rakentaa oman kilven

Matkakierroksella pääsee kävelemään näyttelijöiden jalanjäljissä läpi Westeroksen maan sekä kohtaamaan puoliksi rakennettuja lohikäärmeitä ja monstereita. Lisäksi muun muassa Kuningas Landingin suuri karttapiha sekä Dragonstone ovat nähtävillä olevia lavasteita.

Winterfellin suuri sali sekä Mustan linna ovat olleet kyseisessä kohteessa jo vuodesta 2018, kun sarjan kuvaukset lopetettiin. Studioon myöhemmin uudelleenrakennettiin valtaistuin-huone, jonne on tietenkin tuotu ikoninen rautainen valtaistuin. Myös yhden sarjan suosikkihahmon, Jon Snow’n, miekka on fanien nähtävillä.

Sen lisäksi, että pääsee kurkistamaan fantasiasarjan kulisseihin, voi myös luoda oman kilven tai päästä virtuaalisesti taistelukentälle.

Lohikäärmeiden pääkallot muodostavat nähtävyyteen pienen hautausmaan. (kuva: Independent/Simon Calder/Youtube)

Nähtävyyden menestymisodotukset suuria

GOT-sarja jo itsessään toi Pohjois-Irlannille runsaasti turisteja ennen pandemiaa. Tourism NI:n mukaan vuonna 2018 noin joka kuudes maan vapaa-ajan matkustajista kertoi sarjan vaikuttaneen heidän matkustuspäätökseensä. Tämä tarkoitti noin 350 000 ihmistä, jotka käyttivät noin 50 miljoonaa puntaa paikalliseen talouteen.

Juuri avatun matkakierroksen pääjohtaja Brad Kelly kuitenkin kertoo BBC News -medialle uskovansa uuden nähtävyyden nostavan kyseistä lukua.

- Tämä on kuitenkin maailmanlaajuinen tv-ilmiö ja tahdomme tuoda yleisön Pohjois-Irlantiin tutustumaan Game of Thronesiin tarkemmin, Kelly kertoo.

Game of Thrones on HBO:n katsotuin sarja ja sitä esitettiin kahdeksan tuotantokauden ajan. Se on yksi televisiohistorian menestyneimmistä sarjoista ja se on voittanut lukuisia palkintoja. Sarjasta on tällä hetkellä kehitteillä esiosa House of the Dragon.

Voit vilkaista The Game of Thrones Studio Tour -kierrosta alla näkyvästä videosta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Game of Thrones -kirjailija hehkuttaa tulevaa spin off -sarjaa: "Rakastin sitä"

Lue myös: Game of Thrones -tähti Emilia Clarke katuu yhtä rooliaan - "Kenelläkään ei ollut mukavaa"

Lähteet: Independent, BBC, The Game of Thrones Studio Tour

Kilpailut

Uusimmat