Kuva: Shutterstock

Oletko lähdössä pääsiäismatkalle? Lentoemännän vinkit järkevään ja tilaa säästävään pakkaamiseen

14.04.2022 22:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Pakkaamisessa kannattaa pitää järki päässä.

Pääsiäisloman kynnyksellä on monille taas se hetki vuodesta, kun paniikissa istutaan matkalaukun päällä ja yritetään änkeä sitä kiinni. Metro-lehden haastattelussa Emirates-lentoyhtiön lentoemäntä Rhiannon Corbett jakaa vinkkinsä järkevään ja tilaa säästävään pakkaamiseen.

1. Lista selkeyttää. Pakkaaminen on usein kaoottista ja miljoona muistettavaa asiaa risteilee samaan aikaan päässä. Helpota itseäsi ja minimoi unohdukset tekemällä selkeä lista, mitä kaikkea matkaan tarvitaan.

2. Aloita ajoissa. Tämä ei välttämättä enää pelasta pääsiäislomaa, mutta ainakin virheistään voi oppia vaikkapa kesälomaan mennessä. Pakkaaminen on sitä helpompaa ja lopputulos todennäköisesti harkitumpi, mitä paremmin varaat aikaa pakkaamiselle. Viimeinen ilta on varmin tapa nostaa stressikierroksia juuri ennen lomaa.

3. Tarkista säätiedote. Pakkaa vain säähän sopivia vaatteita. Jos kohteeseen on luvattu viileää säätä, voit systemaattisesti karsia topit laukustasi, vaikka kuinka haluaisitkin ne pakata. Tilaa säästyy, kun pakkaa vain asioita, joita oikeasti todennäköisesti tulee tarvitsemaan.

- Yritä pakata monikäyttöisiä vaatteita, jotka taipuvat monenlaisiin tilanteisiin, Corbett neuvoo.

4. Tarvitsetko adapteria? Kohdemaan töpselityyppi on syytä tarkistaa ennakkoon, ettei paikan päällä odota ikävä yllätys.

5. Jätä tilaa laukkuun. Reissussa on turha raahata koko omaisuutta edestakaisin, jos suunnittelet tekeväsi ostoksia myös kohteessa. Matkalaukkuun kannattaakin jättää edes vähän ylimääräistä tilaa, jos iskeekin silmänsä johonkin kotiinviemiseen.

6. Kokeile erilaisia viikkaustapoja. Vaatteiden rullaaminen voi kuulostaa hassulta, mutta se saattaa todella säästää arvokasta tilaa matkalaukusta. Vaatteet myös estyvät ryppyyntymästä, kun ne ovat rullalla. 

7. Pue raskaimmat vaatteet matkustuspäivänä. Iänikuinen, mutta toimiva kikka on pukea painavimmat tai tilaa vievimmät vaatteet kuten villapaidat ja saappaat matkustuspäivänä, jolloin ne kulkevat kohteeseen kätevästi ylläsi eivätkä vie tilaa matkalaukusta.

Lue myös: Mikä olisi tänä vuonna täydellinen lomakohde horoskooppimerkillesi? Tarkista omasi

Lue myös: Miltä näyttää pääsiäisloman sää? Forecan ennusteessa ei ole paljoa juhlimista

Lue myös: Älä hanki pääsiäiseksi salmonellaa - Suomessakin kannattaa välttää syömästä tiettyjä Kinder-tuotteita

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat