Kuva: Shutterstock

Finnair ottaa käyttöön monesta halpalentoyhtiöstä tutun käytännön - voi tuoda matkustajalle päänvaivaa

17.05.2023 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Lipputyypit uudistuvat kesäkuussa.

Halpojen käsimatkatavaroiden aika on ohi, ainakin Finnairin kyydissä matkaavilla.

Finnair tuo lennoilleen käyttöön jo monista halpalentoyhtiöistä tutun käytänteen, jossa lentokoneen ylälokeroihin, niin sanottuihin hattuhyllyihin mahtuvaa isompaa käsimatkatavaraa ei enää saa halvimman lipputyypin mukana tuoda. Halvimpaan lipputyyppiin kuuluu enää pienempi, edessä olevan penkin alle mahtuva käsimatkatavara kuten reppu tai käsilaukku. Vastavanlainen käytänne on jo monilla halpalentoyhtiöillä kuten Norwegianilla ja Ryanairilla, jotka veloittavat ylimääräistä suuremmasta käsimatkatavarasta.

Jatkossa Euroopan sisäisten lentojen halvin lipputyyppi Economy Light poistuu ja korvataan Superlight-lipulla, johon suurempi käsimatkatavara ei sisälly. Jos käsimatkatavaran haluaa koneeseen Euroopan lennolla, tulee ostaa Classic -lippu, johon sisältyy sekä suurempi käsimatkatavara, että ruumaan menevä laukku. Kaukolennoilla Light-lippu edelleen säilyy ja mahdollistaa suuremman käsimatkatavaran tuonnin koneeseen ilman lisämaksua. 

Finnair itse perustelee tiedotteessaan asiaa sillä, että lennot pysyvät paremmin aikataulussa, kun matkustajat pääsevät ilman käsimatkatavaroita koneeseen nopeammin.

“Täsmällisyys on erittäin tärkeä asia asiakkaillemme, ja nyt tehtävien muutosten tarkoituksena on varmistaa sujuva koneeseennousu, aikataulunmukaiset lentomatkat ja mukava matkustuskokemus kaikille. Liialliset käsimatkatavarat ovat näkyvä ongelma, joka vaikuttaa sekä lentojen täsmällisyyteen että matkustusmukavuuteen”, kertoo lentoyhtiön tiedotteessa kaupallinen johtaja OIe Orvér.

Muutokset tulevat voimaan 1. kesäkuuta jälkeen tehtyihin varauksiin.

Lue myös: VR toteutti asiakkaiden kauan kaipaaman toiveen - koskee lipunmyyntiä

Lue myös: Tiesitkö? Lentoemännät eivät suosittele lentokoneen ruokaa - syy voi yllättää

Kilpailut

Uusimmat