Kuva: Shutterstock

Helsinki-Vantaan ravintolamaailma valittiin maailman parhaaksi

08.07.2024 17:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Kilpailussa arvioitiin muun muassa monipuolisuutta ja asiakastyytyväisyyttä.

Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuksen jälkeisen lähtöporttialueen ravintolamaailma on valittu maailman parhaaksi, kertoo Finavia. Helsinki-Vantaan ravintolamaailma voitti kategoriassa ”Airport Food Hall of the Year”. Kansainvälinen Airport Food and Beverage and Hospitality (FAB Awards 2024) -kilpailu järjestetään vuosittain ja voittajat valitsee asiantuntijaraati. 

Kilpailussa arvoitiin muun muassa ravintolatarjonnan monipuolisuutta, asiakastyytyväisyyttä ja sitä, kuinka hyvin asiakas saa rahalleen vastinetta. 

– Olemme iloisia siitä, että Helsinki-Vantaan ravintolat ja palvelut saavat tunnustusta kansainvälisesti. Ruokailu on merkityksellinen osa matkustuskokemusta yhä useammalle matkustajalle, ja kehitämme lentoaseman ruoka- ja juomavalikoimaa seuraten trendejä ja matkustajien toiveita. Helsinki-Vantaan ravintolatarjonta on lähes kaksinkertaistunut vuodesta 2019 ja etenkin lämpimän ruoan valikoima on monipuolistunut merkittävästi, sanoo Helsinki-Vantaan kaupallisen liiketoiminnan johtaja Nora Immonen Finaviasta.

Helsinki-Vantaan porttialueen ravintolamaailmaan kuuluvat ravintolat Asian Kitchen, Bastard Burgers, Fafa’s, Pala Pizza Bar ja Tori Kitchen & Cafe. Ravintolamaailma avattiin syksyllä 2023. Lentoasemalta löytyy myös ravintolamaailma Food Hall Finavian tuloaulasta, johon kuuluvat ravintolat Levant, Lopez y Lopez, Pretty Boy Wingery, Richie’s Gourmet Hot Dogs, TGM Asian Fusion ja Sake Sushi. Food Hall voitti saman FAB:in palkinnon viime vuonna. Nyt molemmat Helsinki-Vantaan ravintolamaailmoista ovat siis saaneet kansainvälistä tunnustusta.

- Se kertoo paljon Helsinki-Vantaan erinomaisesta ruokatarjonnasta, jota kehitämme jatkuvasti. Haluan onnitella SSP:tä upeasta työstä sekä kiittää heitä hyvästä yhteistyöstä ja yhteisestä menestystarinasta matkustajien asiakaskokemuksen systemaattiseksi parantamiseksi, Immonen iloitsee tiedotteessa.

Lue myös: Oletko menossa autolomalle Norjaan? Rajan ylittämisen vaatimukset voivat tulla monelle yllätyksenä

Lue myös: Laitatko matkalaukun ympärille hihnan, jotta tunnistaisit sen? Tästä syystä niin ei kannata tehdä

Lue myös: Tunnistatko Suomen kaupungit vain yhdestä kuvasta? Testaa tietosi kiperässä visassa

Lähde: Finavia

Kilpailut

Uusimmat