Etsitkö edullista matkakohdetta? Lue vinkit Itä-Euroopan kaupunkeihin

16.02.2015 13:45 - Linda Arponen

Riika, Sofia vai Zagreb? Itä-Euroopasta löytyy monia kauniita ja edullisia matkakohteita.

Itä-Eurooppa on jo pitkään ollut tunnettu edullisuudestaan länteen verrattuna. Alue on yhä toki edullinen, mutta myös idässä hinnat ovat alkaneet nousta; tämän vuoksi esimerkiksi Praha ei ole enää niin edullinen kuin se on joitakin vuosia sitten ollut.

Itä-Eurooppaan kannattaakin siis suunnata niin pian kuin mahdollista. Mitä jos kokeilisit jotakin seuraavista kohteista tulevalla matkallasi?

Bukarest, Romania

Bukarest ei ole välttämättä Romanian vierailluin kaupunki, mutta kuitenkin maan pääkaupunki. Bukarestissa on edullista käytännössä kaikki, ruoka, hotellit, julkinen liikenne ja nähtävyydet. Jos siis matkaat Romanian mielenkiintoisempiin ja kulttuurillisesti rikkaampiin kaupunkeihin, tee toki pysähdys myös Bukarestissa.

Sofia, Bulgaria

Myös Bulgarian pääkaupunki Sofia on lähes unohdettu kohde ja ehkäpä siksi yksi Itä-Euroopan edullisimmista. Vielä muutama vuosi sitten Sofialla ei ollut juurikaan tarjottavaa turistille, mutta asiat ovat alkaneet muuttua. Sofia on kohottanut mainettaan ja tarjoilee turisteille yhä enemmän keskustelunaiheita.

Krakova, Puola

Krakova on Puolan ykköskohde, eikä suotta. Koko Puola on edullinen maa ja erityisesti Krakovasta löytyy paljon ilmaista ja halpaa tekemistä.

Belgrad, Serbia

Useimmat matkailijat eivät ole vielä löytäneet Belgradia, joka kuitenkin kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Paras sää Belgradissa on kesäaikaan, mutta hyvän maantieteellisen sijaintinsa ansiosta myöskään talvimatka ei ole mahdottomuus.

 

Budapest, Unkari

Budapest on ollut jo vuosia yksi Euroopan suosikkikohteista muun muassa baariensa ja festivaaliensa vuoksi. Monet historiallisen Budapestin nähtävyydet ovat lisäksi ilmaisia tai edullisia.

Riika, Latvia

Latvian pääkaupungissa Riiassa on upea keskusta täynnä jugend-rakennuksia, kauniita puistoja ja ravintoloita. Kaupungista löytyy kaikille jotakin, eikä pankkitiliinkään tule liian suurta lovea.

Zagreb, Kroatia

Zagreb on Kroatian pääkaupunki, joka sijaitsee sisämaassa, eikä siksi pidä sisällään rannikkokaupunkien rantoja. Kaupungissa on kuitenkin oma erityinen ilmapiirinsä ja vaikka sen hintataso on lähtenyt hiukan nousuun, ovat sen museot ja muut nähtävyydet silti yhä edullisia.

Vilna, Liettua

Vaikka Liettuaan tuli vuodenvaihteessa eurot ja hintojen odotettiin nousevan, on Vilna pysynyt silti suhteellisen edullisena kaupunkina. Monet sen päänähtävyydet ovat ilmaisia ja ruokailu on halpaa.

Lue myös: Euroopan maat vertailussa: Mitä saa ostettua 80 sentillä?

Lähde: About.com

Kilpailut

Uusimmat