9 vierailun arvoista Guinness World Records -matkakohdetta

10.08.2015 16:15 - Reetta Haverinen

Jos rakastat nähtävyyksiä ja uniikkeja matkakohteita, voi jokin seuraavista paikoista saada mielenkiintosi heräämään ja matkakuumeesi nousemaan. 

Maailman ennätyksiä keräävä Guinnes World Records -tieto-opus pitää kirjaa erilaisista maailmanennätyksistä. Vuosittain ilmestyvän teoksen kansien väliin mahtuu mitä oudoimpia ja ihmeellisimpiä esineitä, asioita, ihmisiä ja paikkoja, jotka ovat jollain tapaa ansainneet nimensä opuksen sivuille.

Muun muassa seuraavat yhdeksän uniikkia matkakohdetta löytyvät Guinnes World Records -kirjasta. Jos siis kaipaat mielenkiintoisia reissuvinkkejä, kannattaa sinun jatkaa lukemista. Nämä ainutlaatuiset paikat ovat todellakin vierailemisen arvoisia!

Maailman suurin rautatieasema

Asemalaitureiden määrän mukaan New Yorkin Grand Central Terminal on planeettamme massiivisin juna-asema. Valtavassa keskittymässä on noin 44 asemalaituria. Raiteita asemalla on noin 67.

Parasta siis tarkistaa kahteen otteeseen oman laiturin numero, jos aiot hypätä junaan tämän aseman tiloista. 

Grand Central Terminal, New York City

Maailman kapein katu

Saksassa sijaitseva kuja on kapeimmalta kohdaltaan ainoastaan 30 senttimetriä leveä. Kadulle ei siten kannata poiketa, jos oma vyötärönympärys on päässyt kesälomalla hieman venähtämään.

Spreuerhofstrasse street, Reutlingen, Saksa

Maailman kylmin paikka, jossa on asutusta

Toppatakki tulee Oymyakonin kylässä Venäjällä tarpeeseen, sillä talvikauden keskilämpötila kyseisessä paikassa on noin -55 astetta! Suomen talvilämpötilat tuntuvat varsin lauhoilta Siperian säihin verrattuna.

Oymyakon, Siperia, Venäjä

Maailman vanhin karkkikauppa

Tässä englantilaisessa karkkikaupassa on menneen maailman tuntua: makeisliike aukaisi ovensa jo vuonna 1827. Makeisvalikoima on liikkeessä myös varsin laaja, joten kaikkien karkkifanien kannattaa ehdottomasti vierailla tässä putiikissa!

The Oldest Sweet Shop in England, Yorkshire, Iso-Britannia

Maailman vanhin toimiva huvipuisto

Tanskassa sijaitseva huvittelupuisto aukaisi ovensa jo vuonna 1583. Myös maailman vanhin puuvuoristorata sijaitsee kyseisessä kohteessa. Jos linnanmäki kyllästyttää, kannattaa siis suunnata nokka kohti Tanskaa!

Dyrehavsbakken, Klampenborg, Tanska

Maailman vanhin ravintola

Madridissa sijaitseva ravintola Botin on palvellut asiakkaitaan lähes 300 vuoden ajan. Ravintolassa on edelleen jäljellä alkuperäistä sisustusta ja 1700-luvulta peräisin oleva puu-uuni. Tämä rafla on jokaisen kulinaristin unelmakohde, jossa on pakko vierailla!

Restaurante Botin, Madrid, Espanja

Maailman korkein vesiliukumäki

Tämä vesiliuku on hurjapäiden mieleen: kansasilaisen vesipuiston liukumäen starttipaikalla ihmiset pääsevät hyppäämään märkään vesikouruun yli 50 metrin korkeudesta. Huh, huh!

The Verrückt, Schlitterbahn Water Park, Kansas City, Kansas

Maailman suurin kansallispuisto

Grönlannissa sijaitsevassa kansallispuistossa vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Valtava luontokohde kattaa noin 972 000 neliökilomterin laajuisen alueen. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Suomi on kooltaan noin 390 neliökilometriä. Siten puisto on yli kaksi kertaa valtiomme kokoinen.

The Northeast National Park, Grönlanti

Maailman korkein hotelli

Tämä Dubaissa sijaitseva hotelli ei sovi korkeanpaikan kammoisille. Majoitusta tarjoavassa rakennelmassa on 72 kerrosta ja korkeutta hotellilla on huimat 355 metriä! Näkymät tornitalon huipulta voivat olla päätä huimaavat.

JW Marriott Marquis Hotel, Dubai, Arabiemiraatit

Lue myös: Etsitkö edullista matkakohdetta? Lue vinkit Itä-Euroopan kaupunkeihin

Lähde: Business Insider

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat