Australialaiskaupunki, jossa ihmiset elävät maan alla - katso huikeat kuvat

11.08.2015 15:15 - Reetta Haverinen

Etelä-Australiassa sijaitsevassa Coober Pedyn kaupungissa lämpötila kohoaa päivittäin helposti yli 40 asteen, mutta paikan asukkaat ovat keksineet varsin kekseliään keinon pysytellä poissa polttavasta paahteesta jopa viikkojenkin ajan. 

Coober Pedyn kaupunkiin saapuvat matkailijat voivat hämmentyä paikan pienuudesta ja ankeudesta. Monet eivät kuitenkaan arvaa, että päällepäin harvalukuiselta ja tympeältä kaupungilta vaikuttavan Cooder Pedyn elämää sykkivä keskus sijaitsee maan alla!

Australian eteläpuolella sijaitsevassa kaupungissa lämpötilalukemat kipuavat päivittäin yli hellerajojen. Ei siis ihme, että ihmiset ovat siirtäneet asumuksensa maanpinnan alapuolelle, jonne polttavan kuumat auringon säteet eivät pääse tunkeutumaan.

Maanalta löytyy niin asuntoja kuin kauppojakin

Lähes jokainen Coober Pedyn 2000 asukkaasta nukkuu yönsä maan alla. Asumukset ovat varsin persoonallisen näköisiä ja yllättävän viihtyisän oloisia. Maan alta ei kuitenkaan löydy pelkästään asuntoja. Ihmiset voivat vaivatta elää maan pinnan alapuolella viikko tolkulla, sillä Cooder Pedystä löytyy niin maanalainen kirkko kuin kirjakauppakin!

Elämää myös maanpinnalla

Kaiken aikaa asukkaat eivät kuitenkaan luolastoissaan majaile. Monet kaupunkilaisista tapaavat muun muassa golfata, ratsastaa tai käydä ulkoilmateattereissa perinteiseen tapaan maanpinnalla.

Tämä uniikki kaupunki on taatusi vierailemisen arvoinen kohde. Maanalaisesta kaupunkiverkostosta löytyy myös hotelli, joten turistit voivat viettää yönsä Cooder Pedyn kaupunkilaisten tapaan maanpinnan alapuolella.

Katso kuvat Coober Pedyn ainutlaatuisesta kaupungista täältä.


Lue myös: Turkin upein ja aavemaisin matkakohde löytyy Myrasta?

Lähde: Business Insider

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat