Helsinki on Euroopan toiseksi paras kaupunki asua, arvaatko listan ykkösen?

19.08.2015 13:15 - Reetta Haverinen

The Economist Intelligence Unitin tekemän listan mukaan helsinkiläisten elinolot ovat paremmat kuin esimerkiksi pariisilaisten tai tukholmalaisten. Ainoastaan yksi Itävallan kaupunki on päässyt kiilaamaan EU:n listalla Suomen pääkaupungin edelle.

Helsinki on varsin miellyttävä paikka elää ja asua. Tämä ilmenee uudesta The Economist Intelligence Unitin listauksesta, jossa vertailtiin ihmisten elinolosuhteita maailman kaupungeissa.

Paikat laitettiin paremmuusjärjestykseen ja Suomen pääkaupunki Helsinki pääsi Euroopan kaupungeista koostuvan listan sijalle kaksi. Euroopan parhaimmaksi kaupungiksi valittiin Itävallan pääkaupunki Wien. Kun myös Euroopan ulkopuoliset kaupungit otettaan huomioon, on Helsinki EIU:n mukaan maailman kymmenenneksi paras paikka asua.

Turvallisuus ja kulttuuri hurmasivat

Jokaisen kaupungin listasijoitukseen vaikutti paikan turvallisuus, terveyspalveluiden saatavuus, kulttuuri -ja ympäristöasiat sekä koulutustaso ja infrastruktuuri. Monia suomalaisia voi lämmittää tieto, että Helsinki jätti varjoonsa muun muassa naapurimaidemme Ruotsin ja Norjan pääkaupungit taakseen. Katso lista kokonaisuudessaan tästä.


Lue myös: Helsinki nostettiin yhdeksi vuoden 2015 suosituimmista kaupungeista

Lähde: Business Insider

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat