Vielä on kesää jäljellä - Euroopassa, katso lokakuun aurinkoisimmat matkakohteet

24.09.2015 16:15 - Senja Rapila

Onko kesälomasi lokakuussa ja kaipaat lyhyttä irtiottoa arjesta? Näissä matkakohteissa pääset nauttimaan vielä lokakuussa jopa 26 asteen lämmöstä.

Pyöriikö mielessäsi lomasuunnitelmat, mutta et tiedä minne suuntaisit? Etkö halua lentää muutamaa tuntia pidemmälle? Nämä ovat hyviä ja lämpimiä matkakohteita - myös lokakuussa.

Kreeta, Kreikka

Hyppää satamassa laivaan, joka vie sinut ulkorannikolle Spinalongan saarelle. Se on ollut Agios Nikolaoksen edustan Mirabello -lahtea puolustava linnoitussaari, sekä spitaalia sairastaneiden kreikkalaisten pakkosiirtola. Spinalongaan pääsee useista laivalaitureista: Eloundasta, Agios Nikolaoksesta ja Plakan kylästä (alle 15 minuutin venematka).

Voit myös vierailla Knossosin kaupungissa, joka on Kreetan merkittävin pronssikautinen arkeologinen kohde.

Arvioitu lentoaika Helsingistä: 3h 40min

Lokakuun keskimääräinen lämpötila: 23°C

Marseille, Ranska

Tämä Ranskan kaupunki on täydellinen sijainniltaan, mikäli haluaa lähteä tutkimaan Ranskan Provencen aluetta. Myös Cassis, Hyeres sekä St-Tropez ovat junalla tavoitettavissa olevia kaupunkeja.

Arvioitu lentoaika Helsingistä: 5h

Lokakuun keskimääräinen lämpötila: 20°C

Sao Miguel, Azorit

Vieraile vaikka Caldeira Velhassa, joka sijaitsee keskellä tätä hyperaktiivista saarta. Höyryävän kuuma vesi, joka sisältää runsaasti mineraaleja, on jalostettu ulkoilma-allas käyttöön. Vain parilla eurolla saat nauttia näistä luonnon porealtaista monia tunteja.

Arvioitu lentoaika Helsingistä: 5h 30min

Lokakuun keskimääräinen lämpötila: 22°C

Innsbruck, Itävalta

Suuntaa vuorille kävelylle tai käy Lanser See -järvellä uimassa. Vesi on lokakuussa lämpimintä, mitä se tulee olemaan koko vuoden aikana.

Arvioitu lentoaika Helsingistä: 5h 30min

Lokakuun keskimääräinen lämpötila: 15°C

Teneriffa, Espanja

Lanzarotella on eksoottisimmat näköalat, Las Palmas tarjoaa kaupunkielämää ja rantoja, mutta Espanjan saarista suurin,Teneriffa, vie voiton.

Suurimmat matkakohteet ovat etelä-Teneriffalla, mutta alkuperäisellä turistihoukuttimella, Puerto de la Cruzilla, on myös omanlaista charmia. Se on myös sijainniltaan hyvä, sillä Teneriffan keskiöstä pystyt helposti lähteä tutkimaan kaupungin ympäristöä, kuten pääkaupunki Santa Cruzia, tai historallista La Lagunan kaupunkia.

Arvioitu lentoaika Helsingistä: 6h

Lokakuun keskimääräinen lämpötila: 26°C


Lue myös: 3 asiaa, jotka Berliinissä kannattaa kokea ja nähdä - Saksassa keikkaileva Samu Haber paljastaa 

Lähde: Independent

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat