Kuva: Fotolia

Puolet suomalaisista antaa kumppanin matkustaa vapaasti

05.04.2016 13:45 - Emma Ylistalo

Momondon tekemän kyselyn mukaan neljännes suomalaisista ei kuitenkaan haluaisi kumppaninsa lähtevän matkalle vastakkaista sukupuolta olevan ystävän kanssa.

Matkahakukone momondo.fi selvitti ihmisten asenteita liittyen kumppanin matkailuun ilman heitä. Kyselyyn vastattiin 20 eri maasta ja siitä selvisi, että suomalaiset kuuluvat vapaamielisimpien joukkoon. 

Liki puolet eli 46 prosenttia suomalaisista antaa puolison matkustaa vapaasti ja viidennes eli 21 prosenttia ei halua heidän kumppaninsa matkustavan ilman heitä. Suomalaisia avoimemmin tähän suhtautuvat ruotsalaiset, britit, sveitsiläiset ja kiinalaiset. 

Turkkilaisista taas peräti 67 prosenttia suhtautuu kielteisesti siihen, että kumppani viettäisi lomamatkansa ilman heitä. Kumppanin matkailuun ilman puolisoa suhtautuvat tiukasti myös venäläiset, italialaiset, brasilialaiset, portugalilaiset ja espanjalaiset. 

- Tutkimuksestamme käy ilmi melko selkeä ero asenteissa eri kulttuurien välillä. Esimerkiksi Pohjoismaissa arvostetaan itsenäisyyttä. Toisaalta taas eroja näkyy myös eri elämäntilanteissa olevien suomalaisten keskuudessa: ikäryhmissä, joissa pareilla on usein lapsia, suhtautuminen puolison matkailuun on kielteisempää kuin hieman vanhempien pariskuntien keskuudessa, kertoo momondon Suomen maajohtaja Minttu Oramaa

Kun matkaseurasta kysyttiin suomalaisilta, selvisi, että vastakkainen sukupuoli matkakumppanina aiheutti eniten vastustusta. Neljännes vastaajista ei haluaisi kumppaninsa lähtevän matkalle vastakkaista sukupuolta olevan ystävän kanssa ja viidenneksen mielestä vastakkaista sukupuolta oleva kollega ei ole sopivaa lomamatkaseuraa. Kuitenkin 58 prosenttia vastanneista sanoi, ettei halua rajoittaa kumppaninsa matkaseuraa millään tavalla.


Lue myös: Suomalaiset paljastavat matkakommelluksensa: "Tullimies ei katsonut mokaamme hyvällä"

Kilpailut

Uusimmat