Kuva: Fotolia

Käytätkö peitevoidetta? 5 vinkkiä paremman lopputuloksen saavuttamiseksi

08.06.2016 12:15 - Emmi Moilanen

Peitevoiteella saa helposti peitettyä tummat silmänaluset sekä ihon pienet virheet.

Hyvä peitevoide auttaa loihtimaan ihosta virheettömän ja onkin yksi meikkipussin kulmakivistä. Glamour listasi yleisimmät virheet, joita jokaisen peitevoidetta käyttävän kannattaa välttää.

1. Käytät samaa peitevoidetta tummiin silmänalusiin ja finneihin

Virheettömän tuloksen takaamiseksi kannattaa hankkia eri tuotteet tummien silmänalusien ja ihon epäpuhtauksien peittämiseen.

- Silmien alle levitettävän peitevoiteen tulisi olla enemmän juoksevaa ja ohuempaa, kuin finnien ja muiden epäpuhtauksien peittämiseen tarkoitettu tuote, meikkitaiteilija Mai Quynh kertoo.

2. Levität peitevoiteen ennen meikkivoidetta

Luonnollisimman lopputuloksen saat aikaan levittämällä meikkivoiteen ennen peitevoiteen lisäämistä. Tällä tavalla paljastuu peitevoiteen tarpeen todellinen määrä.

- Suosittelen lisäämään peitevoiteen ennen meikkivoidetta vain, jos sinulla on paljon epäpuhtauksia peitettävänä ja tarvitset runsaasti paksua peitevoidetta korjataksesi ihon epätasaisuuksia, Quynh sanoo.

3. Käytät sormia levittämiseen

Sormet eivät ole paras mahdollinen apuväline peitevoiteen levittämiseen. Siveltimen tai meikkisienen avulla saat tarkemman lopputuloksen, jolloin voiteen rajojen häivyttäminen on myös helpompaa.

4. Unohdat viimeistelyn

Hyvin levitetyn peitevoiteen hyödyt voivat mennä hukkaan, jos unohdat kiinnittää tuotteen puuterilla. Puuterointi onkin paras tapa saada voide pysymään kasvoillasi mahdollisimman pitkään.

- Näpyistä kärsivä iho voi olla kuiva, jolloin puuterin lisääminen saattaa saada sen näyttämään entistä kuivemmalta. Tässä tapauksessa vähemmän on enemmän ja jätä puuterointi väliin, Quynh lisää.

5. Käytät samaa tuotetta liian kauan

Peitevoidetta käytetään usein vain pieniä määriä kerrallaan, jolloin on mahdollista, että sama pakkaus kestää käytössäsi pitkään. Kannattaa kuitenkin muistaa, että myös meikkituotteet vanhenevat ajan kuluessa. Vanhentuneen peitevoiteen lopputulos ei yllä enää samalle tasolle, mitä se oli avatessasi tuotteen.

Vanhaksi menneen peitevoiteen tunnistat pahasta hajusta, koostumuksesta ja muuttuneesta väristä, joka ei enää välttämättä vastaa ihosi sävyä.

- Värimuutokset tuotteessa kertovat usein mikrobien kasvusta ja tämä onkin hyvä mittari kertomaan, kun on aika vaihtaa peitevoide uuteen, kertoo kemisti Jim Hammer.

Lähde: Glamour

Lue myös: Tiedätkö todella, milloin kynsilakkasi on vanhentunut?

Kilpailut

Uusimmat