Kuva: Fotolia

Haluatko meikata itsellesi suuremman näköiset silmät? Ammattimeikkaaja paljastaa niksit

10.12.2016 12:15 - Karoliina Kotala

Moni nainen haaveilee kauniin näyttävistä silmistä, ja oikeilla meikkikikoilla ne onkin helppo loihtia.

Ihonhoitobaarista tuttu kauneusasiantuntija Henna Heikkinen listasi ammattimeikkaajan vinkit, joilla jokainen voi meikata itselleen suuret ja näyttävän näköiset silmät tyylikkäin lopputuloksin. 

Kulmat 

- Muotoile kulmakarvat, sillä rehottavat kulmakarvat laskevat luomea ja silmän ilmettä. Kun nypit hajakarvat pois ja muotoilet kulmien mallin kauniiksi, avartaa se jo katsetta, Heikkinen opastaa. 

Ylärajaus 

- Älä rajaa silmiä kokonaan ylä- ja alaluomelta, vaan pidennä mieluummin pelkkä ylärajaus kissamaiseksi ripsien yläulkonurkasta.  

Alarajaus 

- Käytä vaaleaa rajauskynää alaluomen sisäpuolelle avartamaan katsetta. Jos ehdottomasti haluat tummaa rajausta myös alaluomelle, laita se alkamaan silmän puolivälin kohdalta ulkonurkkaa kohti. Tummaa rajausta ei myöskään kannata laittaa alaripsien sisäpuolelle, vaan alapuolelle, Heikkinen neuvoo. 

Silmän sisänurkka 

- Taputtele silmän sisänurkkaan vaaleaa luomiväriä. Varo kuitenkin valitsemasta liian helmiäistä tai liian valkoista väriä. Luonnonvaalea, matta sävy on paras, Heikkinen kertoo. 

Ripset 

- Avaa katsetta taivuttamalla ripsiä. Saat ripset pysymään paremmin taivutettuna, kun käytät vedenpitävää ripsiväriä. Voit myös lisätä ripsien ulkonurkkiin irtoripsiä. Erinomainen vaihtoehto on myös ripsiprimer, joka laitetaan ennen ripsiväriä pidentämään ja tuuheuttamaan ripsiä, Heikkinen summaa. 

Lue myös: Hiukset, huulet, silmät - katso talven 3 ajankohtaisinta meikkitärppiä

Kilpailut

Uusimmat