Kuva: Fotolia

Tuhlaatko paljon rahaa vaatteisiin? Kolmen vinkin avulla eroon turhasta shoppailusta

30.03.2017 12:15 - Emma Ylistalo

Kun sähköposti muistuttaa trendivaatteista, ostaa helposti myös vaatteita joita ei todellisuudessa tarvitse.

Onko tilisi tyhjä joka kuukausi ennen palkkapäivää, mutta vaatekaapissasi riittää vaatteita niin paljon, ettei ovi meinaa mahtua kiinni? Tiedät, että pelkästään vaateostoksia vähentämällä rahaa jäisi paljon muuhunkin. Jo muutamalla pienellä muutoksella saat säästettyä rahaa ja jätettyä ainakin muutaman muotivaatteen kauppaan.

Lue alta kolme helppoa vinkkiä, joiden avulla vähennät vaatteiden shoppailua. 

1. Poistu sähköpostilistoilta

Tarjoussähköpostit eri vaatekaupoista ovat piruja, jotka istuvat olkapäilläsi ja kehottavat ostamaan. Ne muistuttavat sinua vaatteista, joita et edes oikeasti tarvitsisi. Eroa mahdollisilta sähköpostilisoilta, niin vähennät heti todella paljon rahaa, jonka käytät vaatteiden shoppailemiseen tai aikaa, jonka käytät nettikaupoissa pyörimiseen.

2. Kerää ostoksista kuitit talteen

Usein eniten tuhlaavat ihmiset eivät myöskään halua jälkikäteen nähdä, mihin kaikkeen rahaa on oikein kulunut. Useimmiten kaupassa kieltäytyy kuiteista, sillä ei halua jälkikäteen muistella vaatekauppaan törsäämäänsä summaa. Jos haluat vähentää vaatteiden ostamista, kannattaa ostoksistaan pyytää aina kuitti. Ota ne esiin viikon lopussa ja laske paljonko rahaa olet käyttänyt vaatteisiin. Näin ymmärrät paremmin mihin kaikkeen rahasi menevät.

3. Älä seuraa vaatekauppojen Instagram-tilejä

Instagramissa on ihana selailla inspiroivia tilejä, jotka esittelevät kauden kuumimmat trendit tai tyylikkäimmät naiset. Myös vaatekauppojen Instagram-tilejä seuraamalla esiin tulee paljon uusia vaatteita. Tämä kuitenkin aiheuttaa sen, että ostoslistaan hiipii koko ajan lisää vaatteita, jotka on pakko saada. Kannattaa siis käydä läpi tilit joita seuraa ja jättää seuraamatta kyseiset tilit. Näin et ainakaan Instagramia selailemalla päädy tekemään turhia ostoksia.

Lue myös: Opettele säästäväisemmäksi: Kysy itseltäsi vain yksi kysymys

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat