Kuva: Fotolia

Ripsenpidennysten ABC: Näin saat ne pysymään kauniina ja kestävinä pitkään

24.05.2017 14:45 - Karoliina Kotala

Klassiset ripsienpidennykset sekä suositut volyymiripset ovat monen luottokauneushankintoja kesän varalle.

Muotiraamattu Voguessa ripsienpidennyksiä verrattiin hiljattain naisen rintoihin; jokainen nainen tuntuu haluavan yhä isomman ja näyttävämmän parin. Ja kieltämättä ripsienpidennykset jatkavatkin hurjaa suosiotaan edelleen. Erityisesti kesä on varsinaista ripsisesonkia ja ripsiteknikkojen kalenterit täyttyvätkin hurjaa vauhtia.

Ripsienpidennyksiä on tarjolla niin volyymina kuin klassisinakin ja jotkut teknikot tarjoavat lisäksi kahden edellämainitun sekoittamista keskenään. Ripsikuidut liimataan omiin ripsiin tähän tarkoitetulla liimalla. Lopputulos voi vaihdella paljonkin asiakkaan toiveiden ja omien ripsien määrän mukaan. Voit myös vaikuttaa itse pidennysten muotoon pyytämällä teknikolta vaikkapa kissamaista lopputulosta, jolloin silmän ulkonurkkaan liimataan pidempiä ripsikuituja.

Jos suunnitelmissa on ripsienpidennysten hankinta tai sellaiset jo omistat, kannattaa mieleen painaa muistilista, jonka avulla saat ripset pysymään pidempään kauniina ja näyttävinä.

Kun olet juuri laittanut ripsienpidennykset:

Älä kastele ripsiä 48 tuntiin. Osa teknikoista antaa ohjeen varoa silmien ja ripsien kastumista seuraavan vuorokauden ajan, mutta varovaisimmat välttävät vettä 48 tuntia. Vältä myös sauna tai kovin höyryisiä, pitkiä suihkuja. Myös solariumeista kannattaa pysyä poissa seuraavan kahden vuorokauden ajan.

Ripsienpidennysten kanssa tulisi muistaa:

1. Käytä ainoastaan vesiliukoisia silmämeikkejä ja silmämeikinpoistoaineita.

2. Älä käytä öljypohjaisia meikkituotteita tai edes kasvovoiteita, sillä kasvoillekin levitetty rasva kulkeutuu yön aikana silmiin ja saa ripset irtoamaan nopeammin.

3. Älä koskaan taivuta tai kiharra ripsienpidennyksiä äläkä myöskään yritä värjätä niitä kestoväreillä.

4. Poista rajaukset, luomivärit sekä muu silmien meikki huolellisesti päivittäin käyttäen oikeita, vesiliukoisia silmämeikinpoistoaineita. Silmiä ja ripsiä ei kannata jättää pesemättä siinä pelossa, että ripset siten irtoaisivat nopeammin, sillä vaikutus on juurikin päinvastainen. Jos ripsiä ei pestä säännöllisesti, kertyy niihin likaa ja öljyä ja ne myös irtoavat nopeammin. Samalla altistat silmäsi silmätulehduksille.

5. Vaikka ripset alkaisivatkin viikkojen kuluessa harveta, yritä välttää käyttämästä tavallista ripsiväriä. Osa ripsiteknikoista myy ripsienpidennyksille tarkoitettuja ripsivärejä, mutta suositeltavampaa on sopia ripsien huollot niin tiheään, ettei ripsiväriin tarvitse turvautua.

6. Vältä käyttämästä pumpulia tai vanupuikkoja silmien tai silmänympärysihon puhdistamiseen. Pumpulin haituvat tarttuvat helposti ripsiin jääden niihin kiinni ja repien niitä.

7. Älä koskaan vedä tai nypi pidennyksiä, sillä mukana lähtevät myös omat ripsesi. Muutoinkin sormet kannattaa pitää erossa ripsistä ja silmistä. Jos haluat eroon pidennyksistä, varaa aika teknikolle, joka poistaa ripset nopeasti. Poisto on myös melko edullinen toimenpide.

8. Vältä myös vatsallaan nukkumista ripsienpidennysten kanssa. Silkkinen tyynyliina on ripsille hellempi kuin puuvillainen.

Näin teet itse ripsienpidennysten puhdistusvaahdon:

1. Tarvitset vettä, vauvashampoon ja vaahdottavan pumppupullon (pullon ei tarvitse olla iso).

2. Sekoita keskenään pulloon ¼ osa vauvashampoota ja ¾ osa vettä.

3. Sekoita pulloa ennen käyttöä.

4. Huuhtele vielä silmät vedellä pesuaineen käytön jälkeen.

(kuva: Fotolia)

Lue myös: Vieläkö ripsienpidennykset ovat in? Katso miltä näyttävät kevään ja kesän tärkeimmät meikkitrendit

Kilpailut

Uusimmat