Kuva: Fotolia

Vieläkö ripsienpidennykset ovat in? Katso miltä näyttävät kevään ja kesän tärkeimmät meikkitrendit

05.02.2017 20:15 - Karoliina Kotala

Kevään ja kesän kuumimmat meikkitrendit tarjoavat monipuolisen kattauksen luonnollisuudesta villiin glittersäihkeeseen.

Helsinkiläisestä Ihonhoitobaarista tuttu kauneusasiantuntija Henna Heikkinen listasi kevään ja kesän tärkeimmät meikkitrendit. Tänä kesänä muun muassa ripsienpidennykset ja tekoripset saavat väistyä luonnollisemman lookin tieltä, samoin kuin vahvat kasvojen varjostuksetkin. 

Glitter, glitter, glitter 

Glitter on edelleen kova juttu ja sitä laitetaan rohkeasti sekä huuliin että luomiin. Vinkki: Ideoita ja erilaisia variaatioita löydät muun muassa Instagramista ja Pinterestista, joista voit katsoa mikä olisi juuri sinun oma juttusi. 

Meikitön iho

Luonnollinen ja puhtaan ja meikittömän näköinen iho ovat iso trendi tänä keväänä ja kesänä. Ihoa ei kuitenkaan jätetä meikittömäksi, vaan look tehdään meikillä. Trendi on haastava, koska se vaatii huolellista ihonhoitoa. Myös vahvat varjostukset kasvoilla saavat jäädä. 

- Peitä näpyt ja ihon virheet kevyesti peiteaineella tai hoitavalla ja kuultavalla meikkivoiteella. Kuultavuus on ennen kaikkea avainsana. Lookia tukee luonnollinen mattahuulipuna, Heikkinen opastaa. 

Silmät 

Tekoripset ja ripsien pidennykset saavat väistyä ja ne korvataan kestoväreillä tai maltillisella kerroksella ripsiväriä. Laita kestoväri sekä ripsiin, että kulmiin. Ne luovat täydellisen lomatyylin, joka on helppo, nopea ja toimii hyvin rantameikkinäkin. Myös kulmat saavat olla luonnolliset, jätä kynät sivuun ja suosi kulmakarvageeliä tai –vahaa. 

- Yksi vahva trendi ovat myös utuiset silmät. Nyt ei puhuta smokey eyes -tyylistä, vaan utuisuus on helpompi tehdä. Sävyinä voit käyttää esimerkiksi värikkäitä pastelleja tai rauhallisia ruskeita ja harmaita. Sävyä laitetaan sekä ylä- että alaluomelle ja liikaa yrittämättä, voidemaisen luomivärin voi levittää sormin, Heikkinen neuvoo. 

80-luku 

80-luku näkyy keväällä ja kesällä ennen kaikkea poskipunissa. Meikistä saa villimmän ja näyttävämmän, kun huitaiset poskipunat ohimoille asti. 

Lue myös: Kasvaako kasvoissasi häiritseviä ihokarvoja? Katso mitä tehdä, jos haluat niistä eroon

Kilpailut

Uusimmat