Kuva: Fotolia

Paakkuuntuuko peitevoide kasvoilla? Meikkitaiteilija vinkkaa niksit oikeaan levitystapaan

12.07.2017 22:45 - Katariina Auvinen

Meikkitaiteilijan mukaan jo parilla kikalla saat meikkivoiteen näyttämään paremmalta kasvoilla.

Peitevoiteen tehtävä on peittää ihon pieniä virheitä, mutta se jää helposti paakkuiseksi. Lisäksi on hankala tietää pitäisikö peitevoiteen olla meikkivoidetta tummempaa, vaaleampaa vai pitäisiko se levittää jopa ennen meikkivoidetta. Näihin kysymyksiin on vastannut  muun muassa meikkiasiantuntija Emily Warren sekä Bobby Brown -meikkimerkin johtaja Marc Reagan.

Reaganin mukaan isoin virhe peitevoiteen levittämisessä on, että ihmiset eivät kosteuta ihoaan ensin kosteuttavalla voiteella. Voide auttaa peitevoidetta levittymään saumattomasti. Monesti peitevoidetta levitetään juuri silmien alle ehkäisemään mustien silmänalusten näkymistä. Kannattaa myös huomioida, että peitevoidetta tulisi silmien alle levitettäessä laittaa myös silmän sisänurkkiin. 

Warrenin mukaan monet ihmiset tuskailevat oikean sävyn löytämisen parissa. Ihmiset valitsevat meikkiasiantuntijan mukaan liian vaalean sävyn. 

"Usein ajatellaan, että vaalea peittää esimerkiksi tummat silmänaluset, mutta se ei mene niin. Peitevoiteen tulisi olla mahdollisimman lähellä omaa ihonväriä. "

Peitevoiteen otamisessa kannattaa testata tuotetta kasvojen iholle hieman, jotta löytää oman sävynsä. Peitevoide tulisi asiantuntijoiden mukaan levittää aina ensin kasvoille. Kun ihon pienet virheet on peitetty ja tumman silmänaluset kirkastettu, voi helposti nähdä mihin

Lue myös: Löydä oikeansävyinen meikkivoide helposti - yksi niksi on ylitse muiden

Lähde: Huffington Post 

Kilpailut

Uusimmat