Kuva: Fotolia

Jos kynsilakkasi lohkeilee, kannattaa asiantuntijoiden mukaan vaihtaa merkkiä

14.07.2017 20:15 - Katariina Auvinen

Muutamilla keinoilla voit pidentää kynsilakkasi kestävyyttä. Kynsilakan kuivumiseen menee esimerkiksi paljon pidempi aika, mitä kuvittelet.

Jos kynsilakkasi lohkeilee ja murenee helposti, voi syy olla esimerkiksi käyttämäsi kynsilakan merkissä tai vastaavasti siinä, että et anna lakan kuivua rauhassa. Maailmalla arvostettu kynsitaiteilija Gina Viviano sanoo, että on muutama keino parantaa lakan kestävyyttä. 

Vivianon mukaan kynsilakan kuivumiseen menee nimittäin paljon enemmän aikaa kuin olet ajatellut. Keskimääräinen kynsilakan kuivumisaika on kuusi tuntia. Kukaan ei pidä kynsiään ilmassa kuutta tuntia kuivatellen lakkaa, mutta juju onkin siinä mitä teet sen kuuden tunnin aikana. Viviano antaa vinkin, että kannattaa välttää vettä kaikissa muodoissa. Asiantuntijan mukaan paras aika lakata kynnet olisikin noin tuntia ennen nukkumaanmenoa. 

Toinen vaihtoehto lakan lohkeilulle voi olla se, että kyntesi ovat kuivat. Jos kynnen pinta on kuiva ja lohkeileva ei sitä pelasta parhaimmatkaan alus- ja päällyslakat. Viviano kertoo, että kannattaa rasvata niin kynsiä kuin kynsinauhojakin esimerkiksi kookosöljyllä. 

Myös kynsilakan merkillä on vaikutusta. Aivan kuten kaikki shampoot ja tietyt meikkituotteet eivät sovi kaikille, pätee sama myös kynsilakkaan. Jos tuntuu, että juuri käyttämäsi merkki ei pysy kunnolla kynsissä, kokeile rohkeasti toista. 

Lue myös: Suosituin kynsilakkasävy selvitettiin - masentava vai miellyttävä?

Lähde: Women´s health

Kilpailut

Uusimmat