Kuva: Fotolia

Microblading-kulmat ovat nyt supersuosittuja - mitä toimeenpiteessä tehdään?

16.08.2017 19:45 - Bauer Media / Henna Koste

Tekniikasta kiertää kauhukertomuksia, mutta ammattitaitoinen tekijä ja huolellinen jälkihoito vaikuttavat lopputulokseen.

Microblading on räjähtänyt Suomessa vuodessa supersuosituksi. Sen on saanut huomata myös Annika Kakko, joka aloitti vuosi sitten elokuussa Kotkan Karhulassa tekemään trendikkäitä kulmakarvoja. 

Nopeasti kysyntää riitti myös Helsingin päässä. Vuoden sisällä Kakko on laittanut muun muassa Minttu Räikkösen, Sara Siepin, Sofia Bélorfin, Nelli Matulan, Shirly Karvisen, Eevi Teittisen ja Janna Hurmerinnan kulmakarvat kuntoon. 

- Maailmalla trendi on ollut jo varmaan viisi vuotta, Kakko sanoo.

Suomalaisten villiintymisen hänestä selittää osittain luonnostaan vaaleat kulmakarvat. Myös miesasiakkaat ovat löytäneet microbladingin.

Allergian voi testata

Microblading tarkoittaa kulmien kestovärjäystä tekniikalla, joka on ottanut harppauksen kestopigmentoinnista. Kun kestopigmentointi tehdään paksulla neulalla, käytetään micropladingissa pientä terää, jossa on vierekkäin pieniä piikkejä. Kun karvat piirretään yksi kerrallaan, on lopputuloskin luonnollinen. Terä uppoaa vain alle millin ihon alle. Terät ovat steriilejä ja jokaiselle asiakkaalle käytetään omaansa. Tekniikalla voi tehdä kulmakarvat myös kestopigmentointien päälle.

Kakko kuvailee, että kipua voi tuntua aluksi minuutin ajan, kun kulmien ääriviivat muotoillaan terällä ilman puudutetta. Kauhukertomukset kiertävät ja myös Kakko on kuullut asiakkaan pelkäävän kulmien laittamista enemmän kuin synnytystä. Kaikkiaan toimenpide kestää pari tuntia.

Värit sekoitetaan helposti myös kulmaväreihin. Kakko korostaa, että vaikka olisi allerginen kulmaväreille, ei tarkoita, ettei voisi kokeilla microbladingia. Paikkaa valitessa hän kehottaa kysymään ennen ja jälkeen -kuvia parantuneista kulmista. Usein kuvat on otettu heti toimenpiteen jälkeen, eikä se anna realistista kuvaa lopputuloksesta. Varmuutta tuo myös se, että näkee paikassa laitetut kulmakarvat luonnossa.

- Jos joku on ollut peloissaan allergiasta, olen tehnyt asiakkaalle vuorokausi ennen toimenpidettä käteen pieniä viiltoja, jotta näkee turpoavatko ne. Kenelläkään ei ole vielä turvonnut, ammattilainen kertoo.

Allerginen reaktio tulee samantien toimenpiteen jälkeen. Myös arpeutuminen jännittää monia, mutta Kakko kertoo, että siltä vältytään, kun terää ei työnnetä liian syvälle. Huolellinen jälkihoito on kuitenkin tarpeen. Ihoa täytyy rasvata yhtä lailla kuin tatuoinnin ottamisen jälkeenkin, muuten se kuivuu ja kuoriutuu. 

Vahvistusta vuoden jälkeen

Lopputulos kestää noin vuoden, jonka jälkeen kulmat vaativat yleensä viimeistään vahvistusta.Tyhjiä koloja voi kuitenkin käydä halutessaan paikkaamassa pitkin vuotta. 

Buumin hiipumisesta ei ole merkkejä. Viimeksi, kun Kakko laittoi vapaita aikoja nettisivuilleen, hän sai työpäivänsä aikana parisataa viestiä. Varausjärjestelmä oli mennyt nurin innokkaiden ajanvaraajien vuoksi. 

Annika Kakko innostui microblading-tekniikasta viime vuonna. (kuva: Henna Koste)

Lue myös: Kulmakarvamuoti muuttuu vuonna 2017 - katso, miten kulmat meikataan jatkossa

Kilpailut

Uusimmat