Kuva: AOP

Ovatko hiuksesi kiillottomat? Helpoilla vinkeillä saat säihkyvät kutrit

21.09.2017 11:15 - Katariina Auvinen

Käännä esimerkiksi suihkussa vesihana hieman kylmemmälle.

Syksyn tullen iho ja hiukset kärsivät kuivasta ilmasta. Kuivat hiukset ovat usein myös pörröiset, elottomat ja sähköiset. Femina-julkaisu on listannut yksinkertaiset vinkit, joilla saat säihkyvät kutrit ilman kalliita kampaamokäyntejä. 

Ensimmäinen sääntö julkaisun mukaan liittyy pesukertoihin. Kutreja olisi hyvä pestä mahdollisimman harvoin, koska pesu poistaa myös hiusten kiiltoon vaikuttavia öljyjä. Jos ajatus harvoista pesuista tuntuu mahdottomalta, koita ensin harventaa pesukertoja edes päivällä. 

Pesun jälkeen moni kuivaa hiuksia liian kovakouraisesti. Sen sijaan, että hankaisit hiuksesi kuivaksi pyyhkeellä, puristele vesi pois hiuksista. Hankaaminen kuluttaa hiusta ja voi vahingoittaa sitä. 

(kuva: AOP)

Julkaisu suosittelee suoristusraudan sijaan käyttämään suoristusharjaa. Harja tekee hiuksista sekä kiiltävät että suorat muutamassa minuutissa. 

Käytä kosteuttavia naamioita. Hiuksiin asetettava kosteuttava naamio on helppo tapa saada kiiltävät ja hyvinvoivat hiukset nopeasti. Kun levität naamiota, voit samalla tehostaa päänahan verenkiertoa hieromalla. 

Käännä vesihanaa hieman kylmemmälle, kun olet suihkussa. Kuuma tunkeutuu hiusten sisälle kuivattaen ja esimerkiksi haalistaen väriä. Suihkuttele siis kylmällä vedellä. 

(kuva: AOP)

Lue myös: Mitä tapahtui pikkutytön hiuksille? Hauska muodonmuutoskuva naurattaa netissä

Lähde: Femina

Kilpailut

Uusimmat