Kuva: Senja Rapila

Minna Parikka suomalaiskaupan myymistä kopiokengistä: "Otamme yhteyttä lakitoimistoon!"

23.01.2018 14:15 - Henna Koste

Kiinakopioita myydään Bisters.fi-verkkokaupassa.

Minna Parikka on yksi Suomen tunnetuimmista suunnittelijoista. Naisen nimeä kantavan merkin kengät ja muut asusteet ovat olleet markkinoilla jo 12 vuotta. Parikan tunnetuimpia kenkämalleja ovat sydänkoristeilla varustellut Jodiet sekä Tail Sneaks -tennarit, joita suloistuttavat pupunkorvat. Kenkiin ovat rakastuneet suomalaisten lisäksi monet maailmantähdet. Suomalaista kenkämuotia on nähty muun muassa monien Kardashianin perheenjäsenen jaloissa.

Suomalainen verkkokauppa Bisters.fi myy Janna -pupukenkiä, jotka ovat epäilemättä syntyneet Parikan kenkien inspiroimina. Kiinassa tehdyt kengät ovat keinomokkaa ja ne maksavat 26,90 euroa. 

Minna Parikka -merkin kengät valmistetaan Espanjassa. Tennarit on valmistettu nahasta. Häntätupsu on lampaankarvaa. Suomalaissuunnittelijan kengät maksavat 290 euroa.

- Otamme näissä asioissa yhteyttä lakitoimistoon. He vaativat tuotteiden poistamista. Meillä on mallisuoja pupunkorviin. Näitä tapauksia on ollut monia, mutta Suomessa tämä on harvinaisempaa, Minna Parikka kertoo Voice.fi:lle kuultuaan Bisters.fi-kaupan tapauksesta. 

Bisters.fi-sivustolla myytävät puputennarit valmistetaan Kiinassa. (kuva: Bisters.fi)

Pupun korvat ovat Minna Parikka -mallistoissa toistuva elementti. Tennarimalli on yksi suosituimmista. (kuva: Minna Parikka)

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Parikan kenkiä kopioidaan. Minna Parikka -kopioita on valmistettu Kiinassa aiemminkin. Muutama vuosi takaperin puolalaiskauppa inspiroitui suomalaissuunnittelijan Mikki Hiiri -kengistä. Katso juttu täältä.

Lue myös: Kengät, jotka imartelevat jokaista naista - julkkisstylisti vinkkaa!

Kilpailut

Uusimmat