Kuva: Getty Images

Elvis Presley oli aikansa tyyli-ikoni - katso rockin kuninkaan muodin vuosikymmenet

15.03.2018 20:45 - Katariina Auvinen

Presley ei kaihtanut värejä pukeutumisessaan.

Rockin kuninkaan, Elvis Presleyn, tyyli elää yhä miehen ikonisen musiikin rinnalla. Moni muistaa parhaiten Presleyn pitämät haalariasut, jotka kimaltelivat kilpaa diskopallojen kanssa. Harvalle on kuitenkaan jäänyt mieleen, että mies uskalsi kokeilla erilaisia tyylejä ja rikkoa rajoja pukeutumisen kanssa jo1950-luvulta lähtien. 

1950-luku 

Presley syntyi vuonna 1935 Missisipissä, mutta kasvoi teinivuotensa Tennesseessä. Vielä 1950-luvulla miesten pukeutuminen oli hyvin konservatiivista. Presley luotti myös verrattain konservatiiviseen, mutta rentoon tyyliin. Laulaja nähtiin usein suorissa housuissa ja kauluksellisessa t-paidassa.

Elvis Presley suosi 1950-luvulla jo paidoissaan kuvioita. Raidalliset paidat eivät olleet tavanomainen näky miesten pukeutumisessa tuohon aikaan. (kuva: Getty Images)

Tyyli erosi muista miehistä olennaisesti värien osalta. Presley ei nimittäin kaihtanut värien käyttöä pukeutumisessa.1950-luvulla miesten pukeutumisessa vallitsivat lähinnä maanläheiset ja tummat värit. Sen sijaan mies nähtiin usein muun muassa punaisessa paidassa. 

Vuosikymmenen aikana hän tykästyi myös kauluspaitoihin, joissa oli kuvioita. Hän piti myös farkkuja. 

Idle Man -julkaisun mukaan perinteisen ja kuvioidun havaijipaidan suosiosta saadaan kiittää itse rockin kuningasta. Erityisen tykästynyt mies oli punaiseen paitaan, jossa oli valkoisia kukkia. Paita nähtiin ensimmäisen kerran tähden päällä Blue Hawaii -albumin kannessa. 

Myös värit kiehtoivat rockin kuningasta. Hän ei kaihtanut laittaa pukunsa alle keltaista tai punaista paitaa. (kuva: Getty Images)

Ylipäätään miehen esiintymisasut ruokkivat miesten muodin kehittymistä. Presleytä pidettiin musiikin lisäksi ikonisena tyylinikkarina, jonka päällä nähdään muodikkaimmat tuulahdukset. 

1960-luku 

Tällä vuosikymmenellä mies luotti hyvin räätälöityihin pukuihin, jotka huokuivat värikkyyttä ja selkeitä linjoja. Mies rakasti pukuja, joiden alla oli pitkä kauluspaita, mutta hän uskalsi leikitellä väreillä.

Ei ollut epätavallista, että miehen päällä nähtiin keltainen bleiseri ja vaaleansiniset housut. 

1960-luvulla mies suosi hyvin räätälöityjä pukuja. (kuva: Getty Images)

(kuva: Getty Images)

1970-luku

Suurin osa muistaa tähden tyylin tältä vuosikymmeneltä. Vuosikymmen oli monin tavoin vapautumisen aikaa, joka näkyi myös pukeutumisessa. Konservatiivisen tyylin syrjäyttivät muun muassa leveät lahkeet, tolppakorot, haalarit tai korkeat kaulukset. Presley omaksui heti diskotyylin itselleen. 

Elvis Presleyn esiintymisvaatteita näytteillä Yhdysvalloissa vuonna 2015. (kuva: Getty Images)

Hänen päällään nähtiin muun muassa valkoisia ja vaaleansinisiä leveälahkeisia haalareita. Asun lantion kohtaa koristi usein kirjava sekä leveä vyö. Tähden tyyliä täydensivät isot aurinkolasit kultaisine kehyksineen. 

Yksi legendaarisimmista esiintymisasuista oli valkoinen haalari, jossa kimaltelivat useat tekojalokivet. (kuva: Getty Images)

Elvis Presleyn musiikin tunnelmiin pääsee virittymään toukokuussa, kun Elvis In Concert - "The Wonder of You" -konserttikiertue saapuu Suomeen. 

Lue myös: Elviksen leski, Priscilla Presley, saapuu Suomeen toukokuussa!

Elvis in Concert -lippuja myy Lippupiste.  

Lähde: Idle Man 

Kilpailut

Uusimmat