Kuva: Shutterstock

"Iho pysyi tasaisena ja kiiltämättömänä koko päivän" - testasimme 7 suosittua meikkivoidetta

05.04.2018 10:15 - Henna Koste

Luonnonkosmetiikkaa vai luksusvoidetta? Voice.fi:n raati arvosteli erilaiset meikkivoiteet.

Meikkivoide kuuluu monen arkimeikkiin. Toiset kaipaavat meikkivoiteelta luonnollisuutta, toiset ehdotonta peittävyyttä. Juhlatkin sujuvat mukavammin, jos meikkiä ei tarvitse korjailla jatkuvasti. Jos etsit uutta suosikkia meikkivoiderintamalla, kannattaa lukea nämä arvostelut.  Arvioimme meikkivoiteet kouluarvosanoin 4-10. 

Exuviance, CoverBlend Skin Caring Foundation

Hinta: 40,50 euroa

Meikkivoide, joka lupaa kevyen ja luonnollisen lopputuloksen. Tuotteen kehutaan myös silottavan ihon juonteita, joten oiva valinta hieman ikääntyvämmälle naiselle. Omaan makuuni meikkivoide on liian kevyt. Käytännössä se ei peitä mitään, mutta antaa kuitenkin kivan valoa heijastavan lopputuloksen, minkä ansiosta iho näyttää terveeltä ja hyvinvoivalta.

Tuoksu on mieto ja meikkivoide myös tuntuu pehmeältä ja kosteuttavalta iholla. Erinomainen valinta hänelle, joka haluaa luonnollista lopputulosta. 

Arvosana: 6

(kuva: Valmistaja)

Smashbox Studio Skin 15 Hour Wear Hydrating Foundation

Hinta: 39,50 euroa

Vaikka sävy oli minulle hieman liian tumma, oli meikkivoiteen koostumus hyvä ja tarpeeksi peittävä. Minun sekaihollani se ei pysynyt kyllä valitettavasti koko päivää, vaikka sille on luvattu 15 tunnin kesto. Työpäivän jälkeen huomasin, että finnit alkoivat hieman paistaa meikin alta. Toimisi varmasti monelle perusmeikkivoiteena, mutta juhlailtaan en voi suositella.

Meikkivoide oli myös riittoisaa.

Arvosana: 6

(kuva: Valmistaja)

Sensai Flawless Satin Foundation

Hinta: 54,90 euroa

Todella kevyt meikkivoide, joka levittyy iholle erinomaisesti. Alussa väri näytti ehkä liian tummalta, mutta yllätyksekseni se sulautui omaan ihoon täydellisesti. Keveytensä vuoksi ei peitä juurikaan ihon virheitä, mutta antaa tasaisen ja valoa heijastavan lopputuloksen, joka on ihanan luonnollinen.

Kestää hyvänä koko päivän, jos ei harrasta hikiliikuntaa. Tuoksu on mieto ja sopii myös allergikon nenään aiheuttamatta liikaa ärsytystä.

Arvosana: 7,5

(kuva: Valmistaja)

IsaDora Natural Matt oil-free foundation

Hinta: 21,90 euroa

Miellyttävä tuubi, pumppupullomainen pää teki tuotteen annostelusta siistiä ja helppoa. Meikkivoiteen koostumus ja tuntuma kasvoilla oli hieman paksuhko BB-voiteeseen tottuneelle käyttäjälle. Myös sävy 14 matt beige oli aavistuksen liian tumma vaalealle ja kalpealle iholle. Vaati huolellista häivyttämistä kaulalle.

Meikkivoide levittyi sekaiholle sormien avulla melko kauniisti ja kiinnittyi puuterin avulla, eikä valunut päivän mittaan pois rasvaisena. Etelän matkan jälkeen auringon kuivattamalla iholla tuote puolestaan levittyi hieman epätasaisesti ja jäi halkeilevan näköiseksi T-alueella. Kaiken kaikkiaan hyvä mattapintainen perusmeikkivoide, joka pysyy siistinä työpäivän ajan ja jolla saa riittävää peittoa iholle myös esimerkiksi juhlameikkiä varten. Tuote toimi hyvin rasvaisuuteen taipuvaisella sekaiholla.

Arvosana 8

(kuva: Valmistaja)

Clarins Everlasting Foundation + 

Hinta: 41 euroa

Meikkivoiteen lupaus on saada iho näyttämään virheettömältä. Sen luvataan pysyvän kasvoilla muuttumattomana aamusta iltaan. Clarinsin meikkivoide on todella miellyttävän tuoksuinen: ei liian vahva, mutta ei myöskään vaisu. Väri tuntuu ja näyttää suhteellisen paksulta, mutta meikkivoide levittyy iholle siitä huolimatta todella hyvin.

Peittää ihon pienet virheet todella tehokkaasti, mutta ei tee ihosta elottoman näköistä, vaan säilyttää luonnollisen hehkun. Meikkivoide lunastaa lupauksensa myös kestävyyden osalta. Se kestää iholla aamusta iltaan hyvänä, eikä sitä tarvitse päivän mittaan korjailla. Kokonaisuutena hyvä tuote.

Arvosana: 9

(kuva: Valmistaja)

Zuiin puolipeittävä meikkivoide

Hinta: 40,50 euroa

Meikkivoide saa jo isot pisteet siitä, että se on luomusertifioitu ja sopiva myös vegaaneille. Ihossani ei ole liiemmin näppyjä, mutta se rasvoittuu melko nopeasti. Zuiin meikkivoide levittyy kuin unelma. Olen käyttänyt pitkään paksumpaa, superpeittävää meikkivoidetta, johon olen tykästynyt.

Zuiin meikkivoiteen voi kuitenkin levittää huolettomammin ja se näyttää mielestäni aina hyvältä. Meikkivoide ihosta siloisemman näköisen, mutta lopputulos on ehdottomasti luonnollinen.  

Arvosana: 9

(kuva: Valmistaja)

Estee Lauder – Double Wear, stay in place -meikkivoide 

Hinta: 50,90 euroa

Lupaus, pitkäkestoinen ja rasvaton meikkivoide kaikille ihotyypeille. Luvataan kestävän jopa 24 tuntia. Meikkivoide on lasisessa pullossa, jossa on hieman ylellisyyden tuntua kultaisine kirjailuineen. Tuoksu on mieto ja miellyttävä. Pieni miinus tulee meikkivoiteen levittämisen yhteydessä. Pullossa ei ole minkäänlaista pumppu- tai pipettimekanismia, joka helpottaisi meikkivoiteen annostelua. Päädyn lopulta lorauttamaan voidetta kädelle ja sitä tulee aivan liikaa. Meikkivoide kannattaa myös levittää hyvin nopeasti, koska se kuivuu äkkiä. Seuraaville kerroilla tukin pullon suun meikkisienellä ja lorautan pienen määrän voidetta suoraan sieneen. Tekniikka toimi hyvin. Sain jälkikäteen tietää, että pulloon on saatavissa pumppu, mutta se pitää ostaa erikseen. 

Itselläni on todella rasvainen iho, joka kiiltää jo reippaasti ennen puolta päivää, jos en lisää puuteria. Olen myös huomannut, että puuterin lisääminen aiheuttaa meikkivoiteen paakkuuntumisen, joten olen vain tyytynyt sipaisemaan meikkivoiteen kasvoilleni aamulla ja pärjäämään päivän korjaamatta meikkiäni.

Jo heti ensimmäisen levittämisen jälkeen meikkivoide peittää ihanasti pienet virheet, mutta tuntuu kasvoilla erittäin kevyeltä. Oli upeaa huomata, että kasvojeni iho pysyi tasaisena ja kiiltämättömänä KOKO päivän ajan. Meikkivoide ei kuivata, mutta pitää kasvojen ihon mattapintaisena upeasti. Rakastuin tähän heti ja meikkivoiteissa minua on vaikea miellyttää. Lähden usein treenaamaan suoraan töistä, joten en pese meikkejä pois. Hikikään ei saanut meikkivoidetta tippumaan kasvoilta tai vaeltamaan ihon uurteisiin. Suosittelen tätä erittäin mielelläni.

Arvosana: 9,5

(kuva: Valmistaja)

Lue myös: Alle kolmen euron kynsilakka pysyi viikon siistinä - testasimme 5 edullista lakkaa

Lue myös: "Huulipuna kesti pitkän työpäivän ja railakkaan bileillan" - testasimme uutuuspunat eri budjeteille

Kilpailut

Uusimmat