Kuva: Shutterstock

Jääkö kotona tehty manikyyri suttuiseksi? Vältä yleiset virheet ja pidä kynsilakka siistinä pitkään

23.05.2018 15:15 - Emmi Moilanen

Myös kynsinauhoista tulee pitää hyvää huolta, sillä ne tekevät viimeisen silauksen manikyyriin.

Viimeisteltyyn kesätyyliin kuuluvat myös herkullisen sävyiset kynnet. Siistin manikyyrin voi saada aikaan myös kotona, kunhan osaa vain välttää yleisimmät sudenkuopat. Popusugar-sivusto kokosikin yhteen virheet, jotka saavat kotona tehdyn manikyyrin näyttämään nopeasti epäsiistiltä ja suttuiselta.

Oletko sortunut näihin?

1. Unohdat siistiä kynsivallit lakkaamisen jälkeen. Puhdista esimerkiksi vanupuikon ja kynsilakanpoistoaineen avulla tahrat, jotka ovat sotkeneet kynsien vieressä olevaa ihoa.

2. Et viimeistele kynsiä päällyslakan avulla. Kynsien viimeistely takaa myös sen, että lakkaus säilyy siistinä pidepään.

3. Levität kynsilakkaa liian monta kerrosta tai hullaannut koristelemaan kynnet täyteen pieniä yksityiskohtia. Muista, että myös manikyyrin suhteen vähemmän on enemän.

4. Valitsemasi kynsilakan väri ei sovi yhteen ihonsävysi kanssa. Jos et ole varma, mitkä värit sopivat juuri sinulle, aloita neutraaliesta ja vaaleanpunaisen sävyistä.

5. Käytät vanhaa kynsilakkaa, joka kuivuutensa takia levittyy kynnelle epätaisaisen ja epäsiistin näköisesti.

6. Vaikka lakkaus olisi siisti ja onnistunut, kuivat ja lohkeilevat kynsivallit saavat lookin näyttämään nopeasti epäsiistiltä. Muista siis helliä myös sormenpäiden ihoa ajoittain öljyllä tai rasvalla.

7. Skippaat pohjalakan levittämisen. Kunnollinen pohja varsinaisen sävyn alla saa kotitekoisen manikyyrin kestämään siistinä pidempään, eikä lakkaus lähde lohkeilemaan yhtä helposti.

Lue myös: Haaveiletko pitkistä ja vahvoista kynsistä? Ruuat, joiden syömistä kannattaa lisätä

Lue myös: Teinitytön kynnet ovat järkyttävän pitkät - kirjoittaa rystysillään, lakkaukseen kuluu tunteja

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat