Muotibrändille satelee kopiointisyytöksiä - Myös suomalaisartistin paitaa kopioitu

19.09.2018 13:45 - Erica Alaluusua

Fashion Novaa syytetään printtien kopioinnista omiin tuotteisiinsa.

Suomessakin suosittu muotibrändi Fashion Nova on tullut tunnetuksi edullisista, mutta muodikkaista vaatteistaan. Kuin tyhjästä kaikkien tietoisuuteen noussut brändi on nyt noussut otsikoihin, sillä merkkiä syytetään räikeästä kopioinnista. 

Ramendandmusic -nimimerkkiä käyttävä Syd julkaisi hiljattain Twitter-tilillään kuvan, jonka yhteydessä hän kertoo, että Fashion Nova kopioi hänen isänsä suunnitteleman kuvan suoraan omiin vaatteisiinsa, mainitsematta alkuperäisen taiteilijan nimeä lainkaan.

Kuvaa on kuitenkin muutettu mekkoon hieman, sillä Sydin isän Scott Rohlfsin maalaaman kuvan naiselle on lisätty esimerkiksi korvakorut, sekä huulten ja lasien väriä on hieman muutettu. 

Kuvan yhteydessä tuli ilmi, että myös muotibrändi Malaika Apparelin printti oli kopioitu. Malaika Apparel kommentoi julkaisussa, että myös heidän printtinsä on varastettu Fashion Novan tuotteeseen.

Kuvat twiiteistä näet alta tai täältä.

Yllämainitut eivät kuitenkaan ole ainoita tapauksia. Viime kesänä Jai Nice, joka toimii Kloset Envy -vaatemerkin luovana johtajana, jakoi omalla Instagram-sivullaan videon, jolla totesi Fashion Novan tilanneen heidän tuotteensa, ja sitten teettäneen siitä kopion. Videon näet alta tai vaihtoehtoisesti täältä.

Myös suomalainen rap-artisti Tippa on joutunut kopioinnin uhriksi. Tippa jakoi heinäkuussa Instagram-tilillään kuvan, jossa artistin fanipaitaa muistuttava t-paita nähdään Fashion Novan verkkosivustolla myynnissä. Tippa itse suhtautui tilanteeseen huumorilla.

Paitaa mukaileva, Fashion Novan versio ei ole tullut poistetuksi brändin verkkosivuilta, vaan sen voi yhä ostaa 21,99 dollarin hintaan. Kirjoitimme aikaisemmin, kuinka Tipan paita pääsi otsikoihin, kun se nähtiin rap-artisti Kanye Westin päällä. Tapauksen jälkeen Tipan fanipaita myytiin loppuun.

Kuvat alkuperäisestä paidasta, sekä Fashion Novan versioista voit katsoa alta.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Lue myös: Tippa-T muutti tyyliään ja paljasti herkemmän puolensa: Miksi olla jotain sellaista mitä ei ole?

Lähteet: Twitter, Instagram

Kilpailut

Uusimmat