Kuva: Shutterstock

Kampaajat varoittavat: 'Hiusmokat, joihin en koskaan sortuisi itse'

15.10.2018 23:15 - Emmi Moilanen

Päänahan kuorinta on eräs keino huolehtia hiusten hyvinvoinnista.

Hyväkuntoiset ja terveet hiukset vaativat huolellista hoitoa. Säännöllinen pesu oikeilla tuotteilla ja lämpösuojan muistaminen ennen kihartamista tai suoristamista ovat hyvä alku ehkäistä karheita sekä kateilevia kutreja.

Pure Wow -sivusto kysyi kampaajilta, millaisiin hiustenhoitovirheisiin he eivät itse koskaan sorru. Suomensimme parhaimmat neuvot alle.

Harjaamisen unohtaminen

”En koskaan lintsaa hiusten harjaamisesta. Kutrit on tärkeää harjata päivittäin, sillä muuten syntyy takkuja, jotka voivat johtaa katkeiluun ja kaksihaaraisiin.”

Hoitavat hiusnaamiot

”Käyn usein uimassa, joten pesen myös hiuksiani tiheästi. Tästä syystä käytän shampoolla pesemisen jälkeen myös hoitavia hiusnaamioita. Ne saavat hiukset tuntumaan terveiltä, eikä lainkaan karhealta. Kutrin kiiltävät samalla tavalla kuin lapsena.”

Lämpökäsittely märille hiuksille

”En koskaan lämpökäsittelisi hiuksiani, ellei kutrit ole täysin kuivat. En myöskään koskaan käytä puuvillaisia tyynyliinoja, sillä useat kankaat imevät kosteutta hiuksista ja kutrit altistuvat yön aikana hankaukselle. Suosin silkkisiä tyynyliinoja, ja hiukseni pysyvät sileinä.”

Säännöllinen päänahan kuorinta

”En koskaan jätä päänahkani kuorimista väliin. Todellakin uskon, että se toimii erityisesti sellaisille ihmisille, jotka eivät pese hiuksiaan päivittäin kuten minä. Käytän kuorintaa joka neljäs päivä.”

Lue myös: Miksi hiuksia tuntuu irtoilevan normaalia enemmän? 8 salakavalaa syytä hiustenlähdön taustalla

Lue myös: Harmittaako lyhyet hiukset? Keinot, joilla voit tehostaa kutriesi kasvua

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat