Kuva: Shutterstock

Harmittaako lyhyet hiukset? Keinot, joilla voit tehostaa kutriesi kasvua

17.08.2018 16:15 - Katariina Auvinen

Esimerkiksi hiusten tasoittaminen säännöllisesti on enemmän kuin suotavaa.

Oletko ikinä lähtenyt kampaajalta uuden ja paljon lyhyemmän tukan kanssa? Moni on, mutta monesti muutaman kuukauden päästä voi alkaa tuntumaan jo siltä, että toivoisi saavansa pitkät kutrit takaisin. 

Keskimäärin hiukset kasvavat noin senttimetrin kuukaudessa. Jos haluat varmistaa sen, että hiuksesi kasvaisivat tähän tahtiin, voit Good Housekeeping -julkaisun mukaan vaikuttaa siihen itse elämänvalinnoillasi. 

1. Tasoita hiustesi latvoja säännöllisesti 

Kyllä kuulit oikein. Vaikka voisi kuvitella, että leikkaamaton hius kasvaa paljon paremmin, julkaisun mukaan näin ei ole. Hiusten säännöllinen leikkaaminen varmistaa sen, että hiuksesi todellakin ovat terveet. Niissä ei tällöin ole esimerkiksi kaksihaaraisia, jotka rikkovat hiustasi ja tekevät niistä katkeilevat. 

2. Älä rasita hiuksiasi vaalennusaineilla 

Vaikka nykyisin on olemassa paljon suoja-aineita, joita kampaamoissa käytetään vaalennusten yhteydessä, on se silti raju käsittely hiuksille. 

- Kun hiusten pinta on vahingoittunut vaalennusaineesta, se on yleensä hauras ja ohut. Mitä vähemmän käytät kemiallisia tuotteita tai valkaisuaineita, sitä paremmin hiuksesi kasvavat, kertoo kampaaja Elizabeth Hiserodt. 

3. Hemmottele hiuksiasi ravitsevalla öljyllä 

Ennen kuin menet nukkumaan, ota tavaksesi lisätä ravitsevaa hiusöljyä. Kun osta öljyä varmista, että se sopii niin hiuskille kuin päänahallekin. Käytä muutama minuutti ennen nukkumaanmenoa siihen, että hierot päänahkaasi öljyä. Se stimuloi myös verenkiertoa päänahassa, joka osaltaan auttaa hiusten kasvussa. 

4. Kiinnitä huomiota ruokavalioosi 

Paksut ja vahvat hiukset eivät ole pelkästään hiushoitotuotteiden käytön tulosta. Sen sijaan se vaikuttaa, mitä pistät suuhusi. 

- Jotta hiuksesi kasvaisivat mahdollisimman nopeasti, sinun pitää ravita hiusjuuriasi sisältä. Esimerkiksi kala, siemenet, pähkinät ja täysjyväviljatuotteet ovat ravintosisällöiltään sellaisia, että hiuksesi kiittävät, kertoo ravintoterapeutti Jaclyn London

Kaiken tämän lisäksi kannattaa esimerkiksi suihku kääntää kylmemmälle kun olet lopettamassa, koska se sulkee hiussäikeet, joten hius ei ole niin altis vahingoittumiselle. 

Lue myös: 5 ihanaa ponnarityyliä, jotka eivät jää huomaamatta

Lähde: Good Housekeeping 

Kilpailut

Uusimmat