Kuva: Fotolia

Suojaa hiuksesi kylmältä - 4 yllättävää tapaa, joilla teet hallaa hiuksillesi talvisin

02.12.2018 10:15 - Karoliina Kotala

Talvi on tunnetusti raskasta aikaa iholle, mutta monen yllätykseksi se kuormittaa usein myös hiusten kuntoa.

Harva tietää, että kylmenevät ilmat vievät kosteutta hiusten latvoista ja altistavat hiukset katkeilulle. Alla joukko yleisiä tapoja, joiden myötä hiusten kunto kärsii etenkin talvisaikaan:

Märillä hiuksilla ulosmeno

Kylmällä ilmalla märät hiukset jäätyvät ja rikkovat hiuksen. Pese siis hiukset mieluummin illalla kuin aamulla ennen kotoa lähtöä.

Liian vähän hoitoainetta

Kylmällä ilmalla hiukset tarvitsevat ekstrakosteutta ja huolenpitoa. Muista siis käyttää tarpeeksi hoitoainetta ja käytä lisäksi hiusta suojaavia ja hoitavia öljyjä pitämään hiukset kunnossa. Hyvin kosteutetut hiukset eivät myöskään sähköisty yhtä herkästi.

Liian kuumalla vedellä pesu

Hiusten peseminen liian kuumalla vedellä kuivattaa hiusta ja päänahkaa samoin kuin muutakin ihoa. Suosi siis haaleampaa vettä pestessäsi hiuksia.

Hiusten peseminen liian usein

Hiusten liikapesu ja ennen kaikkea peseminen liian usein kuivattaa sekä hiuksia että hiuspohjaa. Peseminen liian usein kiihdyttää myös hiuspohjan öljyntuotantoa ja hiuksesi muuttuvat rasvaisemman näköiseksi lyhyidenkin pesuvälien aikana. Jos hiuksesi ovat kiharat, saavat pesuvälit olla jopa 4-5 päivää ja suorilla hiuksilla ainakin 2-3 päivää.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Mitkä hiusvärit ovat muodissa ensi vuonna? Trendikkäimmät sävyt koottiin yhteen

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat