Kuva: Shutterstock

Suosi meikissä: 4 väriä, joilla saat ihon pienet virheet katoamaan

06.01.2019 21:15 - Karoliina Kotala

Niin kutsuttu colour correcting kannattaa ottaa haltuun, sillä sen avulla voi iholle tehdä melkoisia taikoja.

Monen kotoa löytyy color correcting -väripaletteja, mutta toisinaan niiden käyttötarkoitus voi olla epäselvä. Colour correcting tarkoittaa ihon värivirheiden korjailua vastavärien avulla, jotka on koottu usein yhdeksi väripaletiksi. Alla neljä väriä, jotka kannattaa ehdottomasti ottaa kokeiluun:

Vihreä

Vihertävä väri neutralisoi punaista ja se onkin erinomainen valinta, jos iho on ärtynyt ja punainen. Vihertävää sävyä voi käyttää myös esimerkiksi punaisten nenänpielien peittämiseen.

Keltainen

Tummat läiskä iholla ja arvet vanhoista finneistä voi olla vaikea peittää pelkällä meikkivoiteella ja peitevärillä. Kellertävän sävyinen primeri tai colour correcting -tuote on kuitenkin tähän juuri omiaan. Se tasoittaa epätasaista pigmenttiä ja minimoi purppuran väristen verisuonten näkymistä.

Punainen

Punertava sävy puolestaan on erinomainen peittämään tummia silmänalusia. Jos ihosi luonnollinen sävy on vaalea tai keskivaalea, suosi oranssihtavaa sävyä. Jos taas olet tummempi, suosi punaisempaa.

Sininen

Jos iho on väsyneen näköinen tai krapula paistaa kasvoilta, suosi sinistä. Hyvä valinta esimerkiksi sinertävä primeri koko kasvoille. Sinertävä peittää iholta kellertävää sävyä, joka saa kasvot näyttämään väsyneiltä.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Nerokas kikka pitää tekoripset taivutettuina pitkään - luo illuusion suuremmista silmistä

Kilpailut

Uusimmat