Kuva: Shutterstock

Mitkä osat kasvoissa aurinko polttaa salakavalasti? Katso miten suojaat ihosi oikein

16.03.2019 08:15 - Milena Raappana

Yllättävän moni kohta kasvoista jää ilman aurinkorasvaa.

Kevätauringon alkaessa pilkahdella, on aika kaivaa aurinkosuojat esiin. Kyllä, myös Suomen oloissa on hyvä suojata kasvojen iho auringolta, vaikka ilma tuntuisikin hyytävältä. Hyvä aurinkosuojakerroin Suomen oloissa on 15-20, mutta herkälle tai vanhenevalle iholle kannattaa käyttää jopa 50 suojakerrointa.

Sen lisäksi, että monelta unohtuu aurinkosuojan käyttö muutoin kuin kesällä, sitä levitetään vain kasvojen keskiosaan.

- Monelta unohtuu suojata huulten, korvanlehtien, hiusrajan ja dekolteen iho. Tavallinen aurinkorasva menee helposti suuhun, jos sitä levittää huulille, joten suosittelen hankkimaan huulille puikossa olevan aurinkosuojatuotteen, kosmetologi-estenomi ja Darphin-kouluttaja Party Mood Oy:sta Emma Heinonen kertoo.

Heinosen mukaan suojaukseen ei vaikuta se, käyttääkö erillistä aurinkosuojaa vai tuotetta, johon se on yhdistetty kuten kosteus- tai meikkivoidetta.

- Tuote kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Jos aikoo ottaa aurinkoa, pelkän aurinkovoiteen käyttö on luonteva valinta. Ne ovat edullisempia ja niissä on laajempi tuotekirjo. Päivittäisessä käytössä aurinkosuojan sisältämä kasvovoide on hyvä ja helppo valinta. Tärkeää on myös muistaa pestä aurinkovoide pois iholta, jotta se ei pääse tukkimaan ihohuokosia. Auringonoton jälkeen iho on hikinen ja siinä on kerroksia aurinkovoiteesta, jolloin se on myös altis bakteereille.  

Aurinkosuojan avulla ennaltaehkäisee ryppyjen syntymistä, mutta myös suojautuu ihosyövältä. Kaikki syövästä -sivuston mukaan yleisimpään ihosyöpään, tyvisolusyöpään, sairastuu Suomessa vuosittain noin 12 000 henkilöä.

Lue myös: Aurinkorasvat historiaa? Myynnissä nyt juotava aurinkosuoja, joka estää palamisen

Lue myös: 6 myyttiä lapsen aurinkosuojasta - ethän lankea näihin?

Kilpailut

Uusimmat